1e fase Cultureel Jongerencentrum mislukt

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-09-2008 | Gewijzigd op: 06-09-2008
 
Ruben Zar heeft volgens de gemeente zijn langtse tijd als directeur van de Talent Factory gehad, maar Zar gaat zijn positie juridisch verdedigen op basis van de wet huurbescherming.
foto © paul kriele, 8 september 2007.
De Talent Factory,  gevestigd in een oude fabriek aan de Buitendijk [naast Koudijs], heeft als cultureel jongerencentrum - volgens de gemeente - in deze opzet gefaald. 
foto © paul kriele, 10 juni 2008
   

Wethouder Bert Pauli maakte vanmorgen bekend dat de 1e fase [aanloopfase] van een Cultureel Jongerencentrum is mislukt. Er volgt overigens ook nog een ‘definitieve fase’.
de doelstellingen voor een Jongerencentrum en de beoogde samenwerking met andere culturele organisaties is niet gehaald. De combinatie van cultuur en commercie –bovendien olv een zakelijk manager - heeft niet goed gewerkt.
In die neergaande ontwikkeling speelt mee, dat de Talent Factory geen organisatie noch een bestuur had, wat ze kwetsbaar maakte.

Eigeman concludeert dat bij de definitieve opzet van een jongerencentrum commercie en cultuur wel samen mogen gaan, maar niet onder leiding van puur een zakelijke manager.
De gemeente gaat nu olv een kwartiermaker werken aan een nieuw cultureel jongerencentrum met een nieuwe organisatievorm en ook een centrum dat ingeworteld is in de samenleving.

Zie ook Zar de wacht aangezegd