Parkeerplaats Beurdsestraat op de schop

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-11-2009 | Gewijzigd op: 07-11-2009

Zicht op de parkeerplaats aan de Beurdsestraat in de oude situatie. Daar blijven voorlopig de bomen gespaard afwachtende de uitspraak in een beroepsprocedure.
De parkeerplaatsen verdwijnen behalve een serie voor vergunningenhouders.
foto's © paul kriele, 3 februari 2006 en 31 oktober 2006.

Deze maand - november 2009 -begint de BAM met archeologisch onderzoek op de parkeerplaarts aan de Beurdsestraat. Daar is de uitbreiding van het Noordbrabants Museum gepland, inklusief  zes aanpalende woningen.
De archeologen denken - ijs en weder diendende - zes maanden nodig te hebben. Bij het voorbereiden van de parkeerplaats voor het Museum dienen ook kabels te worden verlegd. 
Maar zo lang er geen uitspraak is bij de rechtbank over de beroepsprocedure rond de bomenkap, blijven die nog gespaard. Die uitslag staat gepland op 10 november a.s. .

Er blijven na 16 november 2009 op de parkeerplaats slechts 10-15 plaatsen voor vergunningenhouders over. De rest ** verdwijnt. Ook de  ondergrondse vuilcontainer gaat weg. Die verschuift richting  Oud Bogaardenstraatje.

**De rest, dat zijn in totaal 75 gewone parkeerplaatsen die in de omgeving worden opgeheven. Normale worden ook nog eens omgezet in parkeerplaatsen voor belanghebbenden.
In de Prins Bernhardstraat en Weversplaats  verdwijnen 21 plaatsen en op de Beurdsestraat circa 50.