Komend najaar herinrichting straten Museumkwartier

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-02-2012 | Gewijzigd op: 27-02-2012
Afgelopen dinsdag 31 januari 2012 werd door de gemeente in de Toonzaal een info-avond belegd voor omwonenden van het Museumkwartier. De gemeente liep daarmee vooruit op een herichting van de straten, Verwerstraat, Beurdsestraat, Weversplaats en de Mortel.

Het gele vlak is een nieuw pleintje. Onderaan de Zuidwal.
Op de hoek Weversplaats [onder] en de Beurdsestraat [haaks naar boven].
is een fontein voorzien met een haag en bomen rondom. De naam is nog niet bekend gemaakt.

Die krijgen op zijn vroegst  najaar 2012, rond het gereedkomen SM's en de heropening van het Noordbrabants Museum, een nieuwe bestrating. De Mortel behoudt zijn kinderkopjesbestrating.
Op de hoek Beurdsestraat-Weversplaats is een pleintje voorzien met de oude- op te knappen-  fontein van Lamers en Indemans [Interpharm] die nu nog bij Bastion Baselaar staat.
Omwonenden hadden -naast complimenten voor het plan-  commentaar op de door met name taxi's gevolgde raceroute  via St.Jorisstraat, Oude Hulst, Weversplaats en Beurdsestraat.
De buren in de Mortel en op de Zuidwal zijn bang dat de nieuwe toegang van het Brabant Museum aan de Weversplaats tot de parkeerkelder, waar tevens een expeditietoegang voor het museum is gesitueerd, problemen zal geven omdat die toegang die dient én voor vrachtwagens én voor particuliere auto's veel te smal is. 

Zicht van de Mortelkazerne [westkant] op het pleintje.
Links een deel van de aanpalende huizen tegen de nieuwbouw van het Noordbrabants Museum. Rechts de fontein en daarachter de herenhuizen in de Beurdsestraat.

De plannen voor het openbaar gebied in het Museumkwartier worden de volgende week aan de belangenorganisaties gepresenteerd.

Hieronder de nieuwste plattgrond van MTD lanfdschapsarchiteckten van het gehele gebied.