Nieuwe koffiewinkel & broodjeszaak in Uilenburg 'Caffé Tazza'

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-03-2012 | Gewijzigd op: 03-03-2012
Zaterdag 3 maart 2012 heeft Johan van Dartel op de hoek St.Jansstraat /Molenstraat een koffiewinkel annex broodjes en gebakzaak geopend.
Het markante hoekpand dat in de Franse tijd gevangenis en ook nog ooit kerk is geweest, was begin vorige eeuw de viszaak van Enoch Hartman, maar laatstelijk ijs en Zopietent. Nu heeft in dat historische pand Johans dochter Eefje de leiding genomen van deze uitnodigende koffiewinkel 'Caffé Tazza'. 

In het markante hoekpand op de Uilenburg heeft Johan van Dartel de koffiewinkel  annex broodjeszaak 'Caffé Tazza' geopend.

foto's © paul kriele, 3 maart 2012.
foto's © paul kriele, 3 maart 2012.

In 'Caffé Tazza', zoals de naam van de zaak luidt, heeft Johans dochter Eefje de leiding.
Het interieur is aardig opgeknapt en - compleet met enkele zitjes en een koffiecounter - heeft Tazza een  moderne uitstraling.
Eefje serveert er koffie van het merk Buscaglione - ook om mee te nemen [Take a way], gebak van Den Otter [o.a. muffins] en chocolaatjes van Chocolata, de Vlaamse bonbonzaak van Achter het Stadhuis.
Vader Johan van Dartel staat in Den Bosch bekend als handelaar in antiek, voorheen bij La Folie en tegenwoordig als eigenaar van Global Antiques.
Geschiedenis van pand Molenstraat
Het historische hoekpand was in de Franse tijd Staatsgevangenis en later [2e helft 19e eeuw] kerk van de Afgescheiden Gemeente. In het begin van de vorige eeuw gebruikte visboer Enoch Hartman het pand als visopslag.
Meer recent was het de Kadooshop van Mary Schippers [LAS] en vervolgens een  'IJs- en Zopietent'.