Beeldje Gouden Leeuw terug op zijn plek op Schapenmarkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 14-09-2020 | Gewijzigd op: 14-09-2020
Het bedrijf Kloosterenbeeld.nl heeft in haar werkplaats in Bergeijk de sokkel hersteld en de Gouden Leeuw opgepoetst. Maandagmorgen 14 september 2020 werd het monumentje herinnerend aan hotel De Gouden Leeuw door Jack van Bommel en Elly  Verrijt teruggeplaatst. foto's © paul kriele, 14 september 2020.
.................................
......................................

Dat het zo lang weg is gebleven kwam doordat er een discussie ontstond over de veiligheid van het beeld. Er waren wat opties: een verplaatsing naar elders of een hekje ervoor. Dat ging in de ambtelijke molen. Vandaar.. Maar het staat nu weer, waar het stond. Voor de oude V&D, of meer recent voor het oude Hudon's Bay.

Bericht van 20 september 2017 Gouden Leeuw terug op zijn plaats na herstelbeurt

Het beeldje de Gouden Leeuw  is terug voor Hudson’s Bay. Dat beeldje herinnert aan het voormalig hotel  De Gouden Leeuw op die plek aan de Schapenmarkt. Het heeft  meer dan een jaar op stal gestaan. In die tussentijd is de zuil gerepareerd en het bovenstuk vervangen door een nieuw natuurstenen element.  Ook het bronzen beeld is geheel gereinigd en opnieuw met goud verguld, zo vertelt Jack van Bommmel die met Elly Verrijt de eigenaars zijn van het Bergeijkse bedrijf Klooster& Beeld dat specialist is op dit gebied van restaureren  en onderhoud.
In het vroege voorjaar van 2017 is het monumentje op transport gegaan naar Bergeijk voor restauratie. De vorige week vrijdag 15 september 2017 is de natuur stenen zuil herplaatst en maandagmorgen 18 september 2017 volgde de pilaar, het voetstuk en het beeldje.
.............................. ......................


Schapenmarkt

Bouwbedrijf Burgmans uit Bergeijk takelde het
beeldje maandagmorgen 18 september 2017
op zijn plek. De eigenaars van KloosterenBeeld
Jack van Bommel en Elly Verrijt [foto links odner]  
ondersteunden dat bij het preciezewerk [foto links onder].  foto's © paul kriele, 18 september 2017.
..........................................................................................................................
. .......................

De voet werd opnieuw met cement aangevuld en gestabiliseerd. Want drie jaar geleden werd de zuil door een vrachtwagen nog omver gereden en brak doormidden.
Op een rustige maandagmorgen 18 september werd al vroeg in de ochtend ook de Leeuw terug gezet. Dat karwei  verichtte Bouwbedrijf Burgmans uit Bergeijk samen met Jack van Bommel en EllyVerrijt.   
Zie ook www.kloosterenbeeld.nl

Terug naar boven