Vernieuwde Slager Slenders in 15e eeuws pand

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-10-2010 | Gewijzigd op: 22-10-2010
Slager Slenders, die al elf  jaar op de Schapenmarkt 8 zit en de zaak overnam van de Dungense slager Cooijmans en die op zijn beurt van Van Eerd, is met een grondige verbouwing bezig. Het gehele interieur is intussen uitgepeld, ook dat van de bovenverdieping.
In de geheel gerestylde winkel worden voor Nederland - naar Italiaanse ontwerp - unieke glazen vitrinekasten geïnstalleerd. Die gekoelde presentatie  vervangt de verouderde vleeswarenetalages. Slenders is de eerste zaak die deze geheel gekoelde vitrinekasten plaatst.
 
Donderdag 21 oktober 2010 was de officiële opening en de viering temidden van familie, zakenrelaties en personeel.
Vrijdag 22 oktober 2010 was de eerste winkeldag voor de vernieuwde slagerij van Theo en Hanneke Slenders
.

foto  © paul kriele, 22 oktobe 2010.

Tijdens de verbouwing zijn in het pand elementen uit  de 15 eeuw aangetroffen. De gevel is negentiende eeuws, maar achter nagenoeg elk pand in de binnenstad zitten bouwfragmenten die eeuwen ouder zijn. De bouwhistorici van de BAM onderzoeken momenteel de structuur van het huis, dat grensde aan het vroegere hotel 'de Gouden Leeuw', maar dat in1943 plaats maakte voor de 'ouwe' V&D. 
De historische naam voor Schapenmarkt 8 is 'De Vergulde Ezel' en dateert van 1614.
Rond1900 kwam er Noijons in te zitten, die een zaak had in vis en kaas. Vanaf 1943 stond het pandje bekend als de groentenwinkel van Pasmans.

Op 21 oktober verwachten Hanneke en Theo Slenders hun geheel vernieuwde slagerij te kunnen heropenen.

Jeugdige studenten [Face2Crew] maken de bouwschutting van Slenders tot een artistiek tafereel  6 oktober 2010
Boven: De club van Face2Crew met Dennis [vooraan], Joey [l.] en Pim [r.] en Rick [midden] ging al woensdagavond 6 okotber 2010 aan de slag.
-Links: Dit is het uiteindelijke resultaat.

foto's © paul kriele, 6  em 15oktober 2010/20.30 uur.

Woensdagavond 6 oktober 2010 zijn Joey [KW1C-autotechnicus], Rick [Kunstakademie], Dennis [KW1C- ATM] en Pim [KW1C- entertainmentopleiding] gestart met het beschilderen  van de bouwschutting voor Schapenmarkt 8.
Hun idee is twee- eerde gestelde- onderwerpen samen te voegen tot één gezicht dat overgaat in een abstract kunstwerk. De spuitbussen verf staan klaar  De sfeer is goed. Wellicht dat er vannacht al iets valt waar te nemen.
  
situatie woensdag 6 oktober 2010
Van buiten, zo te zien nog niet, maar ... van binnen begint het al op te schieten.Hoewel geconstateerd isdat de
draagvloer van de eerste verdieping waarop de koelinstalaties e.d. staan niet echt sterk meer is.
foto's © paul kriele, 6 oktober 2010.

situatie [eerste verbouwingsdagen] 3 en 4 oktober 2010
De verbouwing van Schapenmarkt 8 startte zondag  3 oktober 2010 al met de sloop van de winkelinrichting. De bediening verplaatst zich naar de andere -linker-kant van het interieur, zodat de toegang ook links in plaats van aan de rechter kant komt te zitten.
foto's © paul kriele, 3 en 4 oktober 2010. Enkele koelinstallaties worden naar de eerste verdieping gehesen.


Terug naar boven