Dini Clous-Köhler:oprichtster Clous Mode overleden

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-10-2010 | Gewijzigd op: 07-10-2010
Dinsdag 5 oktober 2010 is op Eikendonck in Vught Dini Clous-Köhler op 90-jarige leeftijd overleden. 
De in Den Haag geboren 'Moe Clous', zoals ze door intiemi ook wel werd genoemd, was met wijlen Joop Clous begin jaren zestig de grondlegster van het Modehuis Clous op Schapenmarkt  25.
Joop, die aanvankelijk bij C&A werkte, kwam in dienst bij de damesmodezaak Boelaars op Schapenmarkt 25, die hij later overnam. Van daaruit is de zaak Clous, waar ook nummer 27 werd bijgetrokken, gegroeid. In de jaren 80 zijn er ook vestigingen in Eindhoven en Waalwijk bijgekomen.

Modehuis Clous op de Schapenmarkt, begonnen begin jaren 60 op nummer 25 en uitgegroeid met  27. In een van de etalages is een eerbetoon aan het echtpaar Joop en Dini Clous ingericht. Etalage van Clous: een In Memoriam aan Joop en Dini Clous-Köhler.

foto's © paul kriele, 7 oktober 2010.

Terwijl Joop meer de bescheiden en zachtaardige echtgenoot was, hield 'Moe Clous' op directe en dirigerende manier de touwjes in handen.
Modehuis Clous heeft zich, als particuliere zaak temidden van de vele mode-en bontzaken die de stad had, door aanpassingen aan de tijdgeest staande weten te houden. Maar nog steeds gelden in een  tamelijk hiërarchisch geleide zaak strenge regels en disciplines voor het personeel. Misschien daardoor en zeker dankzij de zakelijke instelling en het modebesef van Dini Clous, was voortbestaan en groei mogelijk.

Dini Clous-Köhler wordt op vrijdag 8 oktober 2010, aansluitend aan de uitvaartdienst in de H. Hartkerk van de Edith Steinparochie in Vught op de begraafplaats aldaar begraven.