Modezaak Clous gaat achterpand a/d Snellestraat restaureren

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-03-2012 | Gewijzigd op: 19-03-2012
Eerst nog een opmerking jegens de Bossche ambtenarij [19 maart 2012]
Achteraf,  toen onderstaand artikel van 17 maart 2012 eenmaal was gepubliceerd deden we navraag bij Clous. Daar  blijkt nog maar eens hoe moeilijk het in Den Bosch is om een bouwvergunning te verkrijgen, ondanks de inzet en goede bedoelingen van de eigenaren van winkel- en/of horecapanden in de binnenstad.
BiJ Clous bedachten ze voor de etalage en toegangsdeur in de Snellestraat een enigszins historiserende gevel terug te plaatsen. Maar dat werd me toch een gebakkelei en over en weer correspondentie en herhaling van zetten.

We zijn dit verhaal al meermalen tegengekomen. Die ambtelijk molen werkt trainerend en is zo eigenzinnig.
Als er een min of meer modern plan wordt ingediend, moet het meer historsisch en speelt de architect juist in op de vroeger situatie, dan volgt er ook commentaar.  Het is zoals - we vaker hebben gehoord-  om moedeloos van te worden. 
Bij Clous in de Snellestraat komt er nu een portiekje terug.  [zeker vanwege de veiligheid..]
Overigens refereert dat portiekje al helemaal niet aan een vroegere situatie en was dat -ook- een modernisme uit de jaren ..70 ..? 
.
Bericht van 17 maart 2012
Modezaak Clous, gevestigd op  Schapenmarkt 25, dat vorig jaar een ingrijpende verbouwing onderging, pakt nu ook de achteringang op Snellestraat 13 aan. Daar wordt  de 'moderne' gevel teruggebracht naar oude proporties en verdwijnen de kunststof deur-en raamlijsten en het vele glas. 

-Boven: De hoofdingang van de modezaak Clous op Schapenmarkt  25. Snellestraat 13 en 15.
-Rechts boven:Het rechter pand op de foto[nr.11]  is van Scapino op de Schapenmarkt [vroeger Kreymborg]. Het 2e pand van rechts [nr. 13], is de achteringang van de dames modezaak Clous.
Niet op de foto zichtbaar is de Binnendieze die hier onder de panden doorloopt. 
-Rechts: Een archieffoto toont de oude situatie waarbij de overkluizing van de Binnendieze [laatste pand aan de linker kant] nog bebouwd was.
Links vooraan [Snellestraat] is nog net de deur van nr. 11 te zien die door Clous- zoals op de situatie op de foto rechts boven- werd verbouwd.

Op de achtergrond komt aan de rechter kant de Stoofstraat  uit op de Snellestraat. 

foto's © paul kriele, 17 september 2011 en 18 maart 2012 en archieffoto jaren 30/40.


Terug naar boven