Grote kans op warenhuis voor Schapenmarkt

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-02-2013 | Gewijzigd op: 19-02-2013
Door recente en lopende ontwikkelingen mbt drie winkelpanden komt er op de Schapenmarkt  ruimte voor een groot warenuis. Het is nog prematuur en suggestief maar de Schapenmarkt 7, 9-15 en 17 zijn qua oppervlakte meer dan geschikt voor een groot warenhuis, wat de stad op gebied van electronica, Primark, boeken, ict of onder de rubriek 'media' ontbeert. 

Kadastraal bestrijken die nummers op de Schapenmarkt: 
-Het meest dichtbij de Markt zit de brillenzaak Hans Anders op 7, die de volgende maand vertrekt naar de hoek Hinthamerstraat/ St.Josephstraat.
-Aan de andere kant van Scapino op nr. 7-15 zit de Schoenenreus [nr. 17], die ook verhuist. Hoewel de vestiging Den Bosch met Uden de nieuwste, gestyleerde zaak is en daardoor het faillissement overleefde, zit er volgens insiders toch een einde voor de huidige locatie aan te komen. Maar de verkoop stond al voor het faillissement vast.
De voorkant  van Schapenmarkt 17 -eerste etage- wordt kantoor, magazijn en kantine. Maar aan de achterzijde,  waar een slechte aanbouw staat, wordt gesloopt en maakt  plaats voor een nieuw casco met een verdiepingsvloer.
-Scapino, daarvan weten we dat de zaak er nog een jaar blijft zitten en dan weg moet. Maar niet bekend is waar naar toe.
Hierdoor komt er een winkeloppervlakte vrij zo groot als een warenhuis. In Scapino [nr. 9-15] zat vroeger de kledingzaak Kreymborg, die eind jaren 60 stopte en  in 169 plaats maakte voor nieuwbouw.

Hans Anders verhuist eind februari 2013 naar de Hinthamerstraat/ hoek St. Jozefstraat.
foto's © paul kriele, 18 februari 2013.
Schapenmarkt, vlnr de Schoenenreus op 17, Scapino op 7-15 en de brillenzaak Hans Anders op nummer 7. Ze zitten alle drie op de wip.

Movemen Real Estate*, gaat eerst de Schoenenreus op Schapenmarkt 17 aanpakken. Dit min of meer historische pand met de naam De Gouden Sleutel, heeft dan wel een 20ste eeuwse gevel, maar het stond al in 1511 als ‘De Vergolden Slotel‘ bekend. Het als monument geregistreerd staande pand wordt uitgepeld en opnieuw als winkelpand geschikt gemaakt. De procedure hiervoor loopt.

* Movement Real Estate [Oranje Nassaulaan] is een Bossche projectontwikkelaar, die afgeleid is van de Groenewouds met Bart van Hoof van Built to Build in de directie. Movement Real Estate verricht beleggingen en ontwikkelingen in de Retail, zoals dat heet.
Zij legt zich toe op de exploitatie van onroerend goed met respect en behoud van de historische identiteit van het pand. Zo werden onder meer H&M [Schapenmarkt], Sting en Mex [Hooge Steenweg], Thom Broekman en Vanilia in de Kerkstraat opgeknapt en in stijl gerenoveerd.


Terug naar boven