Schoenenreus op Schapenmarkt leeggeruimd

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2013 | Gewijzigd op: 28-03-2013
Gisteren en vandaag 28 maart en ook nog op Goede Vrijdag komt het  Bossche filiaal van de Udense groothandel De Schoenenreus leeg testaan.
Aanvankelijk waren de vestigingen Uden en Den Bosch, die recentelijk werden gemoderniseerd en als paradepaardje werden gezien, uit het faillissement gekomen. Maar de directie heeft alsnog besloten deze twee panden daarin mee  te nemen. Dat scheelt drie maanden huur die -bij faillissement -niet betaald hoeven worden. En... er liep al een huurconflict mbt dit pand.  
Eigenarssse de Bossche projectontwikkelaar en belegger  Movement Real Estate* gaat het pand op Schapenmarkt 17 aanpakken.


Filiaal Schapenmarkt van de Schoenenreus.

Na 29 jaar gehuurd te zitten op Schapenmarkt 17 komt er -na het leegruimen - een eind aan het bestaan van de Schoenenreus in Den Bosch. Het was een paar maanden geleden nog een paradepaardje van het concern.

foto © paul kriele, 28 maart 2013.

* Movement Real Estate
[Oranje Nassaulaan] is een Bossche projectontwikkelaar, die afgeleid is van de Groenewouds met Bart van Hoof van Built to Build in de directie. Movement Real Estate verricht beleggingen en ontwikkelingen in de Retail, zoals dat heet.
Zij legt zich toe op de exploitatie van onroerend goed met respect en behoud van de historische identiteit van het pand. Zo werden onder meer H&M [Schapenmarkt], Sting en Mex [Hooge Steenweg], Thom Broekman en Vanilia in de Kerkstraat opgeknapt en in stijl gerenoveerd.

Schapenmarkt 17
Dit min of meer historische pand met de naam De Gouden Sleutel, heeft dan wel een 20ste eeuwse gevel, maar het stond al in 1511 als ‘De Vergolden Slotel‘ bekend. Het als monument geregistreerd staande pand wordt uitgepeld en opnieuw als winkelpand geschikt gemaakt. De procedure hiervoor loopt.