Grootscheepse verbouwing Schoenenreus naar Zara

Printerversie
Gepubliceerd op: 03-10-2013 | Gewijzigd op: 06-10-2013
Tot voorjaar 2014 is Akor uit Rijssen bezig het dubbelpand van de Schoenenreus op de Schapenmarkt nummer 17 te renoveren en op de lage achterbouw twee verdiepingen te zetten. De ontwikkleing gebeurt door de combinatie van Movement Real Estate, Van Deursen Vastgoed en Built to Build, die in de Randstad ook al vaker voor Zara projecten onder handen had/heeft.
Het dubbelpand van de Schoenenreus op de Schapenmarkt
gaat onderdeel uitmalen van een nieuwe Zara met een grote formule.


-Links: De situatie uit de tijd van de Schoenenreus.
-Boven: In de dagen [oktober 2013]
van de sloop van het interieur
.

foto's  © paul kriele, 17 maart 2013
en 4 oktober 2013.


Voor die nieuwe achterbouw [ die overigens uitkomt in de Snellestraat] moet in een van de komende weken de straat worden afgezet. De buurt is geïnformeerd. 'Maar de planning is nog niet helemaal rond,' zegt een woordvoerder L. van Akor, die de bouw uitvoert iov 'In de Eemerij',  een dochter van Movement Real Estate in Den Bosch. Hoewel een buurman zegt dat de gevels worden gesloopt is dat zeker niet het geval, aldus L. .   Ze hebben een monumentenstatus.
L. kon niet bevestigen of Zara met kinder-, dames én herenmode naar de Schapenmarkt verhuist van de Hooge Steenweg, de zaak die alleen damesmode voert.

Geen publiciteit !
Het bedrijf Akor heeft ons achteraf gebeld met het dringend verzoek om het bericht van de site te halen. Blijkbaar heeft een van de managers van Akor zijn mond voorbij gepraat. want, zo zegt diens collega.Die geeft ook aan, dat er een afspraak loopt met Movements Real Estate om vooraf niet aan berichtgeving te doen.  'We willen dat dan in ieder geval de naam van degene die u heeft gesproken, wordt gewist.' Bij deze.

Situatie 15 april 2013. Dakreparaties bij Scapino.


Maandagmorgen 15 april 2013 kwam er een grote hijskraan van Van der Tol uit Amsterdam aan te pas om elementen van het dak van Scapino te takelen
.

foto © paul kriele, 15 april 2013.

Bericht van 28 resp. 31 maart 2013 Schoenenreus leeggehaald/ warenhuis komt dichterbij
Niet alleen is deze week [25-30 maart 2013] op de Schapenmarkt de winkel van de Schoenenreus nr.17] leeggehaald. Intussen is er ook een bouwvergunning verleend ! voor het wegbreken van de tussenmuur tussen Scapino [nrs.9-15]  en de Schoenenreus. Dat maakt de weg vrij voor een grote winkelvestiging. Hier en daar wordt ook gefluisterd dat Zara van de Hooge Steenweg  [hoge huur] naar de Schapenmarkt wil verhuizen.


Op 27 en 28 maart 2013 werd het filiaal van de Schoenenreus op de Schapenmarkt leeggehaald.

foto © paulkriele, 28 maart 2013.

Bericht 15 maart 2013: Dichterbij warenhuis op Schapenmarkt 7, 9-15, en 17.
Op 18 februari 2013 berichtten we over een mogelijke komst van een warenhuis op Schapenmarkt 7, 9-15 en 17, daar waar resp. Hans Anders, Scapino en de Schoenenreus gevestigd zijn. Door inmiddels het vertrek van Hans Anders en de aanstaande opheffing van de Schoenenreus komt een warenhuis op die plek dichterbij.
 zie artikel Komst warenhuis artikel van 18 febrauri j.l. .

De rij zaken op Schapenmarkt  7 t/m 17 die verdwijnen.
foto © paul kriele, 18 februari 2013.


Bericht op Bastion Oranje van 18 februari 2013
Door recente en lopende ontwikkelingen mbt drie winkelpanden komt er op de Schapenmarkt ruimte voor een groot warenhuis. Het is nog prematuur en suggestief maar de Schapenmarkt 7, 9-15 en 17 zijn qua oppervlakte meer dan geschikt voor een groot warenhuis, wat de stad op gebied van electronica, Primark, boeken, ict of onder de rubriek 'media' ontbeert.
Hans Anders de eerste zaak die op de Schapenmarkt sluit.
De brillenzaak Hans Anders is al vertrokken naar Hinthamerstraat 70, de hoek met de St. Jozefstraat. De zaak opent op maandag 18 maart 2013.
foto © paul kriele, 17 maart 2013.
 

Kadastraal bestrijken die nummers op de Schapenmarkt:
-Het meest dichtbij de Markt zit de brillenzaak Hans Anders op 7, die de volgende maand vertrekt naar de hoek Hinthamerstraat/ St.Josephstraat.
-Aan de andere kant van Scapino op nr. 7-15 zit de Schoenenreus [nr. 17], die ook verhuist. Hoewel de vestiging Den Bosch met Uden de nieuwste, gestyleerde zaak is en daardoor het faillissement overleefde, zit er volgens insiders toch een einde voor de huidige locatie aan te komen. Maar de verkoop stond al voor het faillissement vast.De Schoenenreus is de volgende zaak die op de Schapenmarkt sluit.
De Schoenenreus Den Bosch kwam met de ook gemoderniseerde zaak in Uden, eerst nog goed uit het faillissement. 
Eind maart gaat de zaak dicht.

foto © paul kriele, 17 maart 2013.

Over blijft, na vertrek en stoppen van resp. Hans Anders en de Schoenenreus, Scapino. Daar hield de verkoop de boot nog af op de vraag:  of en wanneer de zaak zou gaan sluiten. Dat zou nog wel een jaartje kunnen aanlopen, aldus de anonieme info van 18 februari 2013.

  Scapino is de enige die in het rijtje  Schapenmarkt  7 /m 17 -voorlopig- nog overblijft. Maar daar werd aangekondigd dat binnen een jaar ook deze zaak sluit.

foto © paul kriele,18 februari 2013.

Terug naar boven