Zuidwal: Pand Rijkswaterstaat staat te koop /zijvleugel verhuurd

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-01-2016 | Gewijzigd op: 15-05-2019
Update van  onderstaande berichten van januari 2016
Rijkswaterstaat: Vleugel aan Zuidwalzijde:  verbouwd en verhuurd aan Bouw Accent Vastgoed ontwikkelingen en Dutch City Development.
 
De vleugel aan de Zuidwal
van voorheen Rijkswaterstaat
en daarvoor Justitie [gerechtshof
en arrondissement]
is na een verbouwing [begin 2019]verhuurd.


foto © paul kriele, 15 mei 2019.
............................................................................

Berichten van 5 en 11 januari 2016  
Al twee kandidaat kopers voor RWS-pand op Zuidwal
  bericht dd.11 januari  2016.
Maarten de Gruyter van het Amsterdamse bureau 'Boelens De Gruyter' heeft interesse in het pand van RWS vanwege de prachtige ligging. 'Maar er moet wel wat aan gebeuren,' zegt De Gruyter in het Brabants Dagblad  van 11012016.
Ook de Renschdael Groep die ook al mikt op de St. Cathrien heeft zich bij het Rijks Vast Goed Bedrijf als kandidaat koper gemeld.

Reactie RWS: [dd. 6 januari 2016 's middags] "Rijkswaterstaat ZN is geen eigenaar van het pand, dat is het Rijksvastgoedbedrijf, die het pand in 1994 aankocht. Het Rijksvastgoedbedrijf is verantwoordelijk voor de huisvesting van het Rijk. Rijkswaterstaat ZN huurt het pand aan de Zuidwal in Den Bosch van het Rijksvastgoedbedrijf.
De komende jaren blijven we gewoon huren! Mogelijk dat het Rijksvastgoedbedrijf op termijn, in Den Bosch, andere huisvesting zoekt voor Rijkswaterstaat ZN.

Deze woordvoerster hield een woensdagmiddag een slag om de arm. Maar in het BD [07012016] wordt gezegd dat de huur in 2018 afloopt. De verkoop blijkt een transactie 'op zekerheid' te zijn,  want er zouden zich al kandidaten hebben aangemeld...Dat wil nog niet zeggen dat RWS uit Den Bosch gaat vertrekken..  .

Bericht woensdagmorgen 6 januari 2016 Rjkswaterstaat Zuidwal staat te koop
Het grote kantoorpand van Rijkswaterstaat, gelegen op de hoek Zuidwal -Spinhuiswal, staat te koop. Makelaars HRS meldt in een advertentie dat de verkoop van dit voormalig strafrechtgebouw verloopt bij inschrijving. 'Het dient nu als kantoor van RWS.' Dat is een veelzeggende zin die so wie so een nieuwe eigenaar inhoudt, maar mogelijk ook een nieuwe bestemming..  
Merkwaardig is de verkoop wel, omdat er in 2001 nog een soort stoelendans plaats vond mbt de verspreid liggende panden van RWS.* Achterliggende reden was toen bezuiniging. De organisatie voor Oost-Brabant werd samengetrokken op Zuidwal 58.
Het gebouw dateert van 1987 en is toen voor Justitie [Rijks Gebouwen Dienst/RGD] ontworpen door de -toen jonge - architect  Bas Molenaar van EGM.
De afdeling communicatie van RWS was vanmiddag niet bereikbaar ivm een nieuwjaarsreceptie, maar mailde pas de volgende dag, zie aanhef artikel.. 

*Zie bericht Kantoor-Stoelendans panden RWS dd. 1 juni 2011.
 

Kantoorpand van
RWS langszij de Zuidwal
en onder de vleugel aan de zijde Oude Hulst.


 
 


foto's © paul kriele, 1 juni 2011.


Terug naar boven