RWS vertrekt naar Paleiskwartier/pand Zuidwal heeft al nieuwe huurder

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-07-2018 | Gewijzigd op: 24-07-2019
Rijkswaterstaat, die al een deel van haar complex op de Zuidwal, gaat afstoten, vertrekt blijkbaar geheel van de Zuidwal naar the Office in het Paleiskwartier. Daar is voor € 13,9 miljoene het pas opgeleverde kantoorpand gekocht.

Zie ook artikel  van 5 januari  2016 waarin samengaan van panden van Rijkswaterstaat wordt aangekondigd en het einde van de huur van het kantoorpand op Zuidwal 58 in 2018:  Opties van Rijkswaterstaat
 
The Office op de Magistratenlaan
in ontwikkeling door Willaarts & Willaarts.
Daar gaat RWS kantoor houden.


foto © paul kriele, 1 augustus 2018.

...........................................................
 
 


Bericht van 25 juli 2018: HRS de eigenaar van het kantoorcomplex aan de Zuidwal 58, waar RWS jaren zit, gaat het pand aan anderen verhuren 

In het kantoorpand van Rijks Warterstaat op de Zuidwal wordt de langgevel vleugel aan de Zuidwal afgesplitst en verhuurt aan een ontwikkelings en adviesbureau. Dat zal waarschijnlijk HRS [Bedrijfsmakelaar] zijn van wie intussen RWS het pand terughuurde. De Renschael Groep is de eigenaar van het pand. 
Door die afslpitsing komt er een tweede ingang voor 'Bouwdeel B' en blijvend de hoofdentree voor RWS op nr. 58.
 
-Links: De hoofdingang voor RWS
en onder [rechts naast de ronding]
komt de ingang voor de nieuwe
huurder van de kantoorvleugel in 'Bouwdeel B'.
foto's © paul kriele,  23 juli 2018.Bericht van 2 april 2016 Renschadealgroep koopt en verhuurt terug pand van Rijks Waterstaat op de Zuidwal 
De Renschdaelgroep heeft nu ook het gebouw van RWS aan de Zuidwal gekocht. Dat bevestigt projectmanager Hans Dankers van de projectontwikkelings- en beleggingsmaatschappij uit Horst in Limburg.
Het pand was al aan de Bedrijfsmakelaar HRS verkocht en werd door RWS voor drie jaar teruggehuurd. *

Renschdaelgroep had eerder al het oude Justitiecomplex aan Spinhuiswal en St.Jorisstraat  en onderzoek daarvoor een passende bestemming. zie daarvoor het artikelBlb vergaderde in oude rechtzaal Paleis van Justitie dd. 23 september 2015.
*Zie bericht Pand RWS op Zuidwal staat te koop dd. 5 januari 2016.
 
-Boven: Het kantoorcomplex aan de Zuidwal/Oude Hulst bestaat uit twee eenheden die qua gebruik van elkaar te splitsen zijn.
Voor de Renschdaelgroep is de
parkeerkelder van cruciaal belang ivm het
gebrek aan parkeerplaatsen  in de buurt.

-Rechts: Paleis van Justitie op de Spinhuswal.

foto's © paul kriele,
11 juli 2007 en 1 juni 2011 [boven].
 
 
De projectontwikkelaar en investeerder uit Horst in Limburg richt zich merendeels op monumentale gebouwen, maar heeft ook een sterke voorkeur met de cominatie kunst en cultuur. De familie Van Renschdael, met vier zonen in het -oorspronkelijk verzekeringsbedrijf - bezit een eigen kunstfoundation.
De kerk is uitermate geschikt voor onder meer kunstexposities,' aldus Hans Dankers projectmanager van de groep in de ALV van de Blb/ wijkraad van 23 september 2015.
Intussen maakte Dankers ook bekend belangstelling te hebben voor de St. Cathrien en daarover in overleg te zijn met het Bouwbureau van het bisdom. Ook voor de Cathrien wordt aan een culturele functie gedacht, eventueel in aansluiting met het Paleis van Justitie.
 
Hans Dankers projectmanager van de Renschdaelgroep. die in september
vorig jaar een toelichting gaf op de
plannen en planning met / van het Justitiecomplex.


foto © paul ikriele, 23 september 2015.
 
.
 

Terug naar boven