Nieuw asfalt: Afsluiting Zuidwal-Parklaan [fotoimpressie]

Printerversie
Gepubliceerd op: 07-05-2011 | Gewijzigd op: 08-05-2011
Vanavond-  zaterdagavond 7 mei 2011- vanaf tien uur worden de Parklaan en de Zuidwal in zijn geheel voor het gemotoriseerd verkeer afgesloten. Heijmans Wegenbouw begint dan met het asfalteren van de hoofdrijbanen en aan weerszijden de aanleg van rood gemarkeerde fietsbanen. De weg krijgt vervolgens ook een nieuwe wegmarkering.
De route  tussen het Heetmanplein en de kruising Zuidwal-Pettelaarseweg-Oude Dieze was een maand afgesloten geweest om de rijbanen op te knappen.
>>>Hieronder foto-imprressie
Het kruispunt Zuidwal-Pettelaarseweg-Oude Dieze en rechts de kruising Parklaan-Kruisbroedershof. foto's © paul kriele, 7 mei 2011.

Zondagnacht wordt de rijbaan weer vrijgegeven voor het verkeer.

Fotoimpressie

In één moeite door trekt de asfalttrein over de Zuidwal. Voorop de vrachtwagens met asfalt [links op foothierboven]. Een kleinere hefkraanmachine deponeert daarna het asfalt in de asfaltlegmachine [foto rechts] en daarachter volgt de wals die het asfalt plat walst [onder]. Op het eind vande colonne volgt ook nog eens de machine die het zwarte asfalt op de hoofdrijbaan legt.[foto's onderaan]
Om de machines heen werken manschappen om de  zaak wat zorgvuldiger bij te werken, zoals bij de randen en de putten die in het wegdek liggen.
foto's © paul kriele, 8 mei 2011.

Links op de foto is een vrachtwagen te zien die de asfaltmachine voor het zwarte asflat [rijbaan] vult. De staart van de trein met de wals die alles glad strijkt en de asfaltmachine voor het zwarte asfalt..

foto's © paul kriele, 8 mei 2011/10.00 uur.


Kruispunt Spinhuiswal Prins Bernhardstraat
 


Terug naar boven