Kantoor-Stoelendans voor locaties RWS

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-06-2011 | Gewijzigd op: 01-06-2011
Bij RWS Den Bosch gaat de komende jaren een stoelendans spelen. De aanleiding voor deze mutaties vormt de huurovereenkomst die voor de betreffende panden aan de Schubertsingel en aan de Zuidwal aflopen.
Dat maakt dat mede uit kostenoverwegingen en vanuit het aspect 'flexibele kantoorplekken', er gekeken gaat worden naar drie mogelijkheden:
-ofwel verbouw van de bestaande locaties Zuidwal en Schubertsingel met ook nog een mogelijke concentratie op één van deze twee plekken,
-of een gehele nieuwbouw elders
-of een huur van een nieuw of bestaand kantoorpand elders.
'Bij die opties wordt duidelijk naar de kosten gekeken,' benadrukt communicatieadviseur Hélène Alders. 

-Boven: Het kantoorcomplex aan de Zuidwal/Oude Hulst bestaat uit twee eenheden die qua gebruik van elkaar te splitsen zijn.
Mooi of lelijk, markant is de grote 'glazen' hal, die in de tijd van Jusitie als een echte entreehal werd gebruikt.
-Rechts: De lelijke achterkant aan de Oude Hulst, waar oorspronkelijk de rechtzalen [rechts] en arrestantencellen [links-onder]  waren gelegen.
Lelijk..?   Doordat er lopende de bouw bezuinigd werd, zag  architect Bas Molenaar niet zijn met natuur stenen beklede buitenmuren terug.
Onder het complex bevindt zich een riante parkeergarage die vanaf de Oude Hulst toegankelijk is.

foto's © paul kriele, 1 juni 2011.

Een concentratie van de kantoorlocaties inclusief de districtskantoren speelt in die overweging ook mee,' zegt Alders, die denkt dat het om twee maal ruim 200 medewerk[st]ers gaat, exclusief de plekken in de verspreid liggende districtskantoren. Dat zou dan uitkomen op ongeveer 500 man/vrouw.
 'Het fijnst zou zij als al deze personen op één locatie komen te werken,' geeft Alders later aan. Maar dan weer: 'Alle opties liggen nog open. Het blijft afwegen, of er winst uit de mutaties kan worden gehaald. Maar de huurbeëindiging zal voor beide panden niet tegelijkertijd plaatsvinden.'

De achterzijde van RWS aan de Beethovensraat. De voorzijde van RWS aan de Schubertsingel.
foto's © paul kriele, 1 juni 2011.


Rijkswaterstaat zit al vanaf medio jaren 90 aan de Zuidwal, in het gebouw dat in 1987 [gereed] daarvoor speciaal voor Justitie was gebouwd. RWS kwam in 1992 vanuit het kantoorgebouw aan de Wolvenhoek, dat in de beginjaren 30 voor 's Rijksbelastingen was gebouwd.Terug naar boven