Start sloop kantoorgebouw aan Beurdsestraat

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-03-2007 Heijmans verwacht in oktober 2007 met de sloop te kunnen beginnen van het kantoorgebouw aan de Beurdsestraat. Dat is bestemd als luxe woonflat aan de zijde Zuidwal. Aan de zijde Beurdsestraat komen herenhuizen en op het binnenterrein aan de Beurdsepoort enkele woningen. De zijde Zuidwal met luxe flats en een pui in de kleuren als het ernaast gelegen Le Duc [op nummer 11] heeft een opvallend detail. Twee zuilen markeren aan weerszijden de loggia op de tweede etage. De luxe flats hebben allen twee badkamers.
Op maaiveld hoogte, in de binnentuin,komt een parkeergarage waarop tuinen worden aangelegd.
De oppervlakte van de flats liggen tussen de 200 en 250 vierkante meter.

Voor- en zijgevel van 'WonenaandeZuidwal.nl', een project van Heijmans op de hoek Zuidwal/Beurdsestraat. Het ontwerp voor de nieuwbouw.
© Heijmans Vastgoed.

Heijmans verwacht ook spoedig te kunnen bouwen, ook al zou er archeologisch onderzoek tussen komen. De bomen in de straat blijven staan. Aan de overkant gaat een huizenrij de uitbreiding van het Noordbrabants Museum verhullen.

Kunstproject IBC/Heijmansgebouw Beurdsestraat   21 maart 2007.
Als promotie van een toekomstige appartementencomplex met stadswoningen startte Heijmans een kunstzinnige actie. 's Avonds is het gebouw met spots verlicht. Zaterdag 24 maart 2007 kwamen heel wat kandidaten voor zo'n stadswoning eens polshoogte nemen.


Het voormalige Arrondissement in de Beurdsestraat, dat ook al ooit gebruikt werd door de Heidemij en IBC, werd op de ramen verrijkt met enkele kunstzinnige affiches. Het perceel is van Heijmans die er flats en stadswoningen gaat realiseren.  foto's © paul kriele, 21 maart 2007.