Eerste van tien toeristische zuilen in gebruik

Printerversie
Gepubliceerd op: 01-07-2010 | Gewijzigd op: 02-07-2010
Vanmiddag -donderdag 1 juli 2010 - is officieel de eerste van een serie van tien toeristisch infozuilen in gebruik gesteld.
De eerste digitale infozuil staat in het museumcafé van het Noordbrabants Museum.

foto © paul kriele, 2 juli 2010.
Dat gebeurde door wethouder Bert Pauli van ondermeer toerisme,op het plein voor het Noordbrabants Museum.
Het betreft een samenwerking tussen de gemeente, de Regio-VVV Meierij & Noordoost-Brabant en diverse partijen uit de stad. Maar de VVV neemt de plaats in van waaruit de verwerking is gecentraliseerd en de data worden  doorgestuurd.

In 2006 is het proces van digitaal informeren, Tripli i genoemd, verwijzend naar  Informatie, Innovatie en Inspiratie, gestart.
Vanuit Centraal Database Management bij de Regio-VVV [beheer en onderhoud] wordt het vervolgens mogelijk om op diverse plaatsen toeristen en inwoners te informeren.
Na deze interactieve informatiezuilen volgen later ook urban screens, digitale borden langs de invalswegen. ook mobiele telefoons en websites kunnen gebruik gaan maken van de gegevens uit de centrale databank. 

De gegevens hebben betrekking op de vrijetijdsbesteding, zoals musea, vaartochten, restaurants, evenementen, maar ook culturele- en aan sport gerelateerde instellingen. 

Ter vervolmaking van de database: marketing@regio-vvv.nl 

zie bericht dd. 2 september 2009 over komst infopalen.
Directeur Regio-VVV Rein de Laat en wethouder Bert Pauli over de toeristische informatiezuilen.

foto © paul kriele, 2 september 2009.