Tenniskampioenschappen bij Bastion Baselaar

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-07-2009 | Gewijzigd op: 31-07-2009
De clubvlag van de Tennisvereniging Bastion Baselaar op deVliert. Foto uit 2005 bij opening het  nieuwe paviljoen op De Vliert.

Van 10 t/m 16 augustus 2009 worden bij tennisvereniging Bastion Baselaar de Nationale Tennis Kampioenschappen (NTK) gehouden. De beste tennissers van Nederland, helaas niet allmaal de toptennissers, strijden een week lang om de titels in het enkel- en dubbelspel. 
Jasper Smit en Marlot Meddens, [vorig jaar de winnaars], zijn in ieder geval van de partij. Marlot staat op de derde plaats van de nationale ranglijst, Jasper Smit op de negende plaats. Ook Olga Kalyuzhnaya [Berlicum]  en Peter Lucassen [Vught] komen  voor ‘eigen’ publiek spelen om Nederlands Kampioen te worden. Bij de heren wordt gespeeld om drie gewonnen sets. 
In Den Bosch strijden in totaal zestien dames en zestien heren in het enkelspel om de nationale titel.
Speciaal voor de NTK ondergaat het tennispark een metamorfose. Een grote groep vrijwilligers van Bastion Baselaar zorgt ervoor dat het park de week voor de NTK de professionele uitstraling krijgt die past bij dit grootse evenement.

Van maandag tot en met woensdag wordt er gespeeld vanaf 10.00 uur. Op de overige dagen beginnen de wedstrijden om 12.00 uur. De finales damesenkelspel en gemengddubbelspel vinden plaats op zaterdag 15 augustus. Op zondag 16 augustus staan de finales herenenkelspel, damesdubbelspel en herendubbelspel op het programma. De toegang tot de NTK is op alle dagen gratis.

Loting
De loting voor het herenenkelspel en damesenkelspel vindt plaats op dinsdag 11 augustus om 17.30 uur in het paviljoen van tennispark Bastion Baselaar aan de Mr Vriensstraat 1 in Den Bosch.