BVV huldigt zondag zijn getrouwe leden

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2014 | Gewijzigd op: 27-05-2014
Op de dag van de afsluiting van het seizoen, zondag 1 juni a.s., zet BVV haar jubilarissen in het zonnetje.
De 108 jaar bestaande Bossche voetblclub is dankzij haar geschiedenis een club met getrouwe leden. Sterker nog een club met sporters die soms 52 jaar lid zijn.

Het zondagmiddagprogramma begint  om 15.00 uur in de kantine met en huldebetoon aan een aantal jubilarissen en leden van het eerste uur. Onder hen 25, 30, 40 of zelfs 50-jarige leden.

Wim Vorstenbosch is er zo een. Hij werd lid in 1962. ‘In die tijd voetbalde ik bij JCH (jeugdclub Hartenparochie). Dat was nog interparochieel voetbal. Ze vonden me zo goed dat ik het advies kreeg maar naar een “echte” voetbalclub te gaan. Dat werd dus BVV’.
Wim ging er niet meer weg en speelde enkele seizoenen in de hoofdselectie. ‘Dat was dan ook mijn hoogtepunt, voetballen in het eerste!’
Vraag je Wim naar zijn dieptepunt bij BVV, dan luidt zijn antwoord klip en klaar: ‘De kruisbandblessure! Ik was pas 30 jaar. Toen was het gedaan. Ik kwam terug maar alleen in lagere elftallen’. Wim doorliep zo alle niveaus.
Na zijn voetballoopbaan wordt Wim jeugdleider. ‘Ik ben leider van elftallen op alle niveaus geweest. Ook van het elftal van mijn zoon Patrick die ook al weer een aantal jaren lid is’.  Wim is daarna actief als vrijwilliger bij BVV.

16 jubilarissen
De voorzitter van BVV, Nico Vugs, zal daarnaast nog vijftien andere trouwe leden eren.