Oproep uit besturen voor steun van gemeente aan amateurvoetbal

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-04-2020 De Bossche amateurclubs * vragen van gemeente ondersteuning voor het amateurvoetbal. Die verenigingen  worden hard getroffen door de coronacrisis: geen recettes, geen kantineomzet, geen accomodatieverhuur en daarmee geen sociale en sportieve ontmoetingen.
Voor de breedtesport en samenlevingsopbouw in 't land en in het bijzonder in ’s-Hertogenbosch is dit een enorme klap. 
Daarom doen de besturen van de Bossche amateurvoetbalverenigingen gezamenlijk een oproep aan het Bossche gemeentebestuur.Het debat dat op 26 januari 2019 door Achter de Poort [sociaal-culturele salon van de Knillispoort] over de toekomst van het Bossche amateurvoetbal werd georganiseerd, kreeg een vervolg in een nieuw voorzittersoverleg van de Bossche verenigingen olv van de KNVB. In het verlengde daarvan nemen de clubs gezamenlijk een initiatief om de zware coronatijden te doorstaan. Corona is voorlopig de grootste sta-in-de-weg voor alle Bossche amateurclubs.

Samen optrekken Daarom kiezen de Bossche verenigingen voor SAMEN optrekken met het verzoek om o.a. steunmaatregelen vanuit en vooral in samenspraak met gemeente, provincie, KNVB en sponsoren.

Premier Rutte gaf onlangs aan dat  vanaf 29 april jongeren tot 12 jaar weer met elkaar in teamverband buiten mogen sporten en trainen. Tot twaalf jaar mogen ze dat onder begeleiding, bijv. in verenigingsverband doen. Voor jongeren [13 t/m 18 jaar] geldt hetzelfde, maar met inacht neming van de 1,5 meter afstand. Hierbij zijn de amateurclubs weer aan zet. Ze willen niet anders en staan er voor open. Ze onderstrepen daarmee hoe belangrijk ze zijn in de samenlevingsopbouw.

* Het gaat om onder meer de voorzitters en bestuurders van de Bossche amateurvoetbalverenigingen: BLC, BVV, CHC, FC Engelen, Emplina, EVVC, Maliskamp, Nulandia, OSC ’45, TGG, Wilhelmina . RKKKSV en OJC zullen zeker volgen.