FC Den Bosch bekleedt Monumentjes met voetbalvlag

Printerversie
Gepubliceerd op: 02-06-2011 | Gewijzigd op: 26-01-2012
Om twijfelende fracties in de gemeenteraad, die woensdag 8 juni 2011 moeten beslissen over de toekomst van FC Den Bosch, over de streep te halen, zijn tal van monumentjes met de blauw/witte FC Den Boschsjaal omhangen. 
Van de Sint Jan tot aan de Bossche draak, van Zoete lieve Gerritje tot aan het kanon op de stadswal, van Jeroen Bosch tot aan Kardinaal van Rossum ziet iedereen waar FC Den Bosch voor staat. Net als al deze pronkstukken hoort FC Den Bosch bij de stad 's-Hertogenbosch.

Vele Bossche Monumentjes kregen vandaag een blauw/witte sjaal om.Soms zat er ook een petje bij, maar die verdween hier en daar. Jeroen Bosch of D'n Draak, geen enkel 'pronkstuk' ontging de actiegroep FC Den Bosch. 
De lantaarnpalen bij de luipoort en zelfs bij de Zoete Moeder in de St. Jan lag een sjaal en een pet, dan kunnen de kerkbezoekers bidden voor het behoud van FC Den Bosch.... foto's © roland brouwer & paul kriele, 2 juni 2011.

 
   foto's © roland brouwer & paul kriele, 2 juni 2011.

Voor het verlenen van die steun, die onder andere bestaat uit het kwijtschelden van een lening en het aankopen van het jeugdcomplex van FC Den Bosch heeft de gemeente natuurlijk een aantal voorwaarden gesteld. Bijvoorbeeld dat FC Den Bosch wordt teruggegeven aan de samenleving en de club weer gaat leven onder de Bossche bevolking. Op dit gebied is de laatste tijd al een kentering ontstaan. Zo kwam de actiegroep eerder in het nieuws toen het bordes van het stadhuis in blauw/witte kleuren werd gehuld en binnen 2 weken bijna 6.500 handtekeningen konden worden opgehaald.


Terug naar boven