WK voetbalBossche buurten oranje versierd tgv

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-06-2006 Alle Bossche wijken kleuren oranje tijdens WK juni 2006.
Central met WK-wimpel..
Het Bossche hotel Central, dat van de honderdjarige Rademakergeneratie, is altijd wel in voor een feestelijke gebeurtenis. Het viert het WK wel erg uitbundig Daar heeft het wapperend rood-wit-blauw op het dak zelfs een oranje wimpel. Dat duidt niet op het WK voetbal. Maar die wimpel is gewoon blijven hangen. De oranje wimpel duidt op een verjaardag van een lid van het koninklijk huis... Dat was laatst op 17 mei voor prinses Máxima en kan voor de eerste keer weer op 29 juni 2006 zijn. Dan zou prins Bernhard jarig zijn geweest, of 31 augustus, toen was de grootmoeder van Beatrix jarig.

De Gouwe Sleutel op de Koninginnelaan.
foto's © paul kriele, 9 en 22 juni 2006.
 Café Vinny's wenst Oranje veel geluk.!!!


Geintje van café Het Bonte Palet in de Hinthamerstraat

foto ©- paul kriele, 21 juni 2006.
 

Oranje draken
Vanaf maandag 12 juni 2006 spuiten de kleine draakjes van de Drakenfontein op het Stationsplein oranje water. De gemeente laat het zo, want zo lang de WK duurt zal er wel iemand op datzelfde idee [blijven] komen.

Deuteren
Dien van de Wildenberg-Heesbeen, haar man Lambert en de buurvrouw Sjanne van de Wildenberg zijn trots op hun voortuinen die net zoals zijzelf verkleurd zijn: de tuinen oranje en de drie die hier poseren, zijn bruin gebrand
- foto © paul kriele, 13 juni 2006.

 

De Hofstad
De Hofstad, waar een hele gevelrij vol met oranje vlaggen & vlaggetje en het rood -wit en blauw is volgehangen. Een van de makers zit er -genietend op zijn stoeltje -bij de voordeur naar te kijken. foto's © paul kriele, 13 juni 2006.

 

Kastanjestraat/ Lariksplein e.o. 
In de Kastanjestraat hebben de bewoners hun straat omgedoopt in Oranjestraat. De versiering is er daar niet minder om.
 
Op het Lariksplein is het ook een uitbundige boel, want de voorspelling luidt daar: Oranje Kampioen.

foto © paul kriele, 13 juni 2006.
 

 Eikendonkplein

Op het Eikendonkplein14 heeft het gezin Hölskens er ook hard aan getrokken: de een verfde zijn ouwe Peugeot oranje en dochter Chermaine Voets tekende de leeuw als overwinnaar op een van de ruiten..
-
Na het WK gaat het ouwe Peugoetje naar de schroothoop, aldus de voetbalfanaat.
foto © paul kriele, 13 juni 2006. 
 

'Mooi versierd' op Bossche Pad ....' 

Ook 'flink versierd' hebben de bewoners van De Bossche Pad de straat, zo erg zelfs dat de milieupolitie eens een kijkje kwam nemen. 

foto© paul kriele, 13 juni 2006.
 Terug naar boven