Regels voor de Horeca bij EK-voetbal

Printerversie
Gepubliceerd op: 31-05-2012 | Gewijzigd op: 31-05-2012
Tijdens het EK voetbal -alleen tijdens de halve finale en de finale (als Oranje daar in zit) - mogen alle horecazaken  één tv-scherm op hun terras te plaatsen met maximaal 2 tappunten en staantafels. De ondernemers op de Parade mogen bij een eventuele finaleplaats voor het Nederlands elftal  op de Parade een tv-scherm plaatsen. Burgemeester Rombouts heeft die afspraken met de Bossche horeca gemaakt.

In de Uilenburg, zoals in de Korenbrugstraat e.o., en ook op de Parade gelden  voor de horecaregels bij het tv-kijken naar het EK-voetbal 2012.  

De afspraken die nu gemaakt zijn, hebben vooral betrekking op veiligheid en alcoholmatigingsbeleid. De kosten van de nodige zakelijke beveiliging op en rond de Parade worden door de Promotie Evenementen Parade [PEP en de gemeente gezamenlijk gedragen. De kosten voor de maatregelen in de rest van de binnenstad op de toeleidende routes komen voor de gemeente.

Zoals in 2010 mogen de horecaondernemers op de Parade tappunten maken op hun terras. De PEP krijgt nu ook toestemming om onder de bomen van de Parade aan de oostzijde (ter hoogte van galerie Mark Peet Vissers en onder de bomen aan de zuidzijde van de Parade 2 tapeilanden te plaatsen.  Dat is de zijde voormalige Weesstraat.

De gemeente (Stadstoezicht en de Afdeling OOV), politie, brandweer en de GHOR dragen zorg voor de beveiliging en toezicht. Het zogenoemde ‘crowdmanagement’ wordt uitgevoerd zoals in 2010. Dat betekent : cameratoezicht, bemande controleposten op de routes naar de Parade, alcohol/flessen worden vrijwillig afgestaan, anders geen toegang, posten kunnen sluiten als Parade vol is (bezoekers tellingen), EHBO-voorziening, bij calamiteiten gewondennest in de St. Jan.

Tijdens het evenement werken de horecaondernemers met kunststof glazen. Er wordt door hen niet geschonken aan personen die al genoeg gehad hebben. Bij eventuele ongeregeldheden wordt op aanwijzing van de toezichthouders de tappunten direct gesloten.