Sluiting afspraken over voetbalvandalisme in en om het veld

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-06-2013 | Gewijzigd op: 01-07-2013
Maandagmorgen 1 juli 2013 tekenen zes partijen* in het stadhuis het convenant ´Veilig Voetbal´. Dat is een afspraak over hoe om te gaan met [on-]veiligheid in en om het stadion bij alle wedstrijden die vallen onder de verantwoordelijkheid van FC Den Bosch. De partijen die de afspraken vastleggen rond veiligheid in en om stadion De Vliert bij wedstrijden van FC Den Bosch
.

foto © henk van esch, 1 juli 2013.

Aanleiding om dit convenant te sluiten is de toenemende agressie, het  vandalisme en de incidenten in en om het veld. Maar ook ligt aan dit convenant de grondslag dat de inzet van de politie de afgelopen voetbalseizoenen is toegenomen. Dankzij de in september 2010 aangenomen ´Wet Maatregelen bestrijding voetbalvandalisme´ zijn er extra mogelijkheden om relschoppers aan te pakken.
Tot slot vinden brandweer, gemeente en politie dat een goede onderlinge samenwerking  belangrijk is.


De vijf partijen zijn, naast de gemeente, FC Den Bosch, de politie Oost-Brabant, de brandweer Brabant Noord, GHOR [Gemeenschappelijke Hulpverleningsorganisatie], Openbaar Ministerie [Arrondissement Den Bosch].

In het convenant verbinden de partijen zich aan een niet vrijblijvende samenwerking. Er zijn daarin ook  taken en verantwoordelijkheden geregeld. Uiteindelijke doel van dit convenant is dat de voetbalwedstrijden van FC Den Bosch, zowel voor de bezoekers als voor de omgeving veilig verlopen door bijv. het aantal incidenten om laag te halen.
Na een jaar worden de afspraken geëvalueerd.


Terug naar boven