Informele huldiging Bossche hockeykampioenen

Printerversie
Gepubliceerd op: 11-10-2006 | Gewijzigd op: 10-06-2011
Kort na het middaguur - woensdag 11 oktober 2006- heeft burgemeester Rombouts samen met de wethouder voor Sportzaken Rodney Weterings de vier hockeysters gehulidgd die met hun team afgelopen zondag 8 oktober in Madrid wonnen tegen Australië [3-1] .Vrijdags daarvoor waren zij -in de halve finale- ook al tegen Argentinië [ 3-1] als eerste geëindigd. Door deze overwinningen werd het Nederlands damesteam wereldkampioen. 
De gasten werden door een delegatie van het stadsbestuur in de hal van het stadhuis ontvangen. De -informele- huldiging bestond uit een begroeting en wat hartelijke woorden. Een glunderende Rombouts complimenteerde de 'Bossche equippe' die qua afkomst ook wat breder [Bossche regio] gezien moet worden, aldus de burgemeester. Rombouts refereerde naar hun bijzondere resultaten en het laatste kampioenschap in 1990. Hij wenste de sporters toe dat zij hun 'flow' zouden vasthouden. Nu kunnen zij in ieder geval 'het goud' mee naar huis nemen, aldus Rombouts.
Voor deze gelegenheid werd op het bordes een foto gemaakt die de gemeente als geschenk na afloop van de champagne, die in de hal van het stadhuis werd aangeboden en een lunch, die in de oude raadzaal werd geserveerd, aan de vier werd aangereikt.

De vier -Bossche- kampioenen met links en rechts geflankeerd door resp. wethouder Rodney Weterings en rechts burgemeester Rombouts. Op de achtergrond de coach Mark Lammers uit Haarsteeg. 
 
De officiële pose op het bordes met de vier 'Bossche' speelsters en het begeleidend team. Daarop staan Minke Booy, Maartje Goderie, Maartje Paumen en Janneke Schopman.Uiterst links burgemeester Rombouts en half zichtbaar wethouder Rodney Weterings.
Rechts: De Bosschenaar maar in Haarsteeg woonachtige Mark Lammers [oranje stropdas] en fysiotherapeut Peter Verzijden.
foto's © paul kriele, 11 oktober 2006.

De gemeente schonk na floop deze statiefoto aan de vier kampioenen, uit eerbetoon voor hun prestatie.
Bij de huldiging waren ook de fysiotherapeut Peter Verzijden, Rob Cambell en de fysio-analist Lars Gilhaus aanwezig.