Huldiging Dames I hockey voor stadhuis

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-06-2011 | Gewijzigd op: 14-06-2011
In de namiddag van Tweede Pinksterdag -13 juni 2011-werden de dames I van Hockeyclub 's-Hertogenbosch door het stadsbestuur gehuldigd.  Burgemeester Rombouts en wethouder Huib van Olden waren  daarbij aanwezig.
Op de Markt stonden een paar honderd Bosschenaren en een muziekband om de sportieve kampioenen met hun titels Landskampioen en Europees kampioen te feliciteren. Niet alleen de hockeysters ook de  Bossche schermers van 'SC Den Bosch' werden Nederlands kampioen, aldus Rombouts in zijn toespraak.

Op het spandoek staat te lezen 'Landskampioen Europees Kampioen Het stadsbestuur feliciteert de dames I van Hockeyclub 's-Hertogenbosch'. Burgemeester Ton Rombouts en wethouder Huib van Olden toonden zich de ware fans van de Bossche dames hockey.
Een paar honderd fans en belangstellenden kwamen naar de Markt om de huldiging op Tweede Pinksterdag 2011 bij te wonen.

foto's © roland brouwer, 13 juni 2011.


Rombouts gaf aan dat het wel even geduurd heeft voordat de hockeydames naar het stadhuis mochten en konden komen. Niet door de aanvankelijke 0-1 achterstand van hedenmiddag, maar doordat de voetballers van FC Den Bosch regelmatig het bordes voor hun campagne innamen, doordat  The Dukes een kampioenschap miste en ook de Basketballers van Eiffel Towers geen bordesscène kregen toebedeeld.
Het was aan de slimme Mieke van den Akker-Lathouwers te danken dat het pas nu gebeurde, want zij koos voor Tweede Pinksterdag. Want met Jazz in Duke Town zou er voor deze huldigingsceremonie veel publiek zijn in de stad....

Rombouts had als verrassing ook nog vier fanatieke sporters achter de hand: Hij liet de Nederlands kampioen schermers ook op het bordes verschijnen: Bas Verwijlen, Tristan Tulen, Siebren  Tigchelaar en Collin Oosthof. waren twee weken geleden al nationaal kampioen geworden.
'Van Harte proficiat' klonk het- gevolgd door applaus van het publiek -op de Markt.

Als cadeau ontvingen de dames niet alleen champagne en een boeket bloemen, ze kregen van het stadsbestuur  vrijkaartjes voor een avondje Guus Meeuwis.  En toen klonk er 'We are the Champions'.

Zie voor de huldigng  filmpje op Youtube


Terug naar boven