Aanleg kunststofgrasveld The Dukes/bouw clubhuisgestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 29-07-2013 | Gewijzigd op: 05-08-2013
Deze week, vanaf maandag 29 juli 2013, is Oranjewoud Sport samen met Edel Grass begonnen met de aanleg van een kunstofgrasveld* voor de rugbyclub The Dukes in het Zuiderpark langszij de Hekellaan. Het is de bedoeling dat de Bossche rugbyers-na de oplevering op 6 september 2013 -  het veld weer in gebruik kunnen nemen. 
De gemeente draagt 4 ton bij de de aanleg van het kunststof grasveld.

Nog vóór de bouwvakvakantie werd de fundering van het clubhuis gelegd.

Situatie 3 augustus 2013
De grond ligt klaar voor de inleg kunstgras.

foto © paul kriel, 3 augustus 2013.

situatie maandag 29 juli 2013.
Het afgraven van de grond op het huidige veld langszij de Hekellaan voor de aanleg van een kunststofgrasveld. Links loopt de stadsmuur. Sportterrein  van De Dukes.
foto's © paul kriele, 29 juli 2013.

Voor aanvang van de werkzaamheden wordt de stadswal geïnspecteerd met behulp van vastlegging op foto's. Dit gebeurt ook gedurende de aanleg. Werkzaamheden nabij en langs de stadswal vormen een risico voor beschadiging van deze wal. Daar waar werkzaamheden in de nabijheid van de stadswal plaatsvinden, worden ter bescherming kunststof rijschotten tegen de wal aangezet.

* Gekozen is voor het Edel Rugby Future DS systeem, het topsysteem van Edel Grass. Het is een 65 mm systeem, gebouwd op een foampad.

Bouw nieuw Clubhuis The  Dukes gestart.
Met enige vertraging  ivm eisen rondom veiligheid en ivm  de bescherming van aanpalende bomen is nog voor de bouwvakvakantie de fundering gelegd voor het nieuwe clubhuis van The Dukes. Dat twee verdiepingen tellende gebouw van  400m² omvat ook nog eens een kelder.
Op de begane grond zijn de kantine, bar, keuken en bergruimte en een vergaderrzaal voorzienHetgebouw is duurzaam, dwz  het heeft eeen groen dak en er worden energie besparende voorzieningen anagebracht, zoals ledverlichting. De opening staat gepland op 4 februari 2014, bij het 40-jarig bestaan van The Dukes.

Artikel Start bouw clubhuis 1 januari 2013
   


Terug naar boven