Rosmarinus: vijfde Bossche bierbrouwerij

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-03-2009 | Gewijzigd op: 23-03-2009
Den Bosch heeft er een nieuwe bierbrouwer bi j. Na Heineken, de brouwerij van Jan van Kollenburg, 'Bijdehand' [Wesley Aarse] en Het Levenswater is dit de vijfde.

Peter Bosters, die bij  Heineken medewerker afdeling Verpakken is, liep al jaren met de idee van eigen brouwerijtje.
Toen Peter in 2006 Pietkees Roeland ontmoette, die bekend staat om zijn 'Speciaal Bierbrouwerij Oyen', pakte hij de uitnodiging op om lessen bij deze officiële brouwer te gaan volgen. Daarin sprak hem de manier van brouwen - zonder pompen- maar wel met gisten en ketels erg aan.

Het jaar daarop startte Bosters in zijn garage in Maaspoort de brouwerij Rosmarinus, afgeleid van rozenmarijn. Daarbij gebruikte de amateurbierbrouwer materiaal [zoals pannen], die hij na een zoektocht op de zolders en magazijnen van Heineken aantrof.

Peter Bosters bezig met het productieproces: Schroten en rechts Maischen.  

Bosters bier heeft als karakteristiek een vleugje rozemarijn. Dat aroma ontdekte Bosters, die onregelmatig samenwerkt met Heineken-collega Casper Verhoeven, tijdens het experimenteren en proeven. Die nuance is zijn handelsmerk geworden.
Dochter Kim is de rechterhand van vader Bosters en dan met name bij de voorbereidingen, verpakken, etiketteren, ontwerpen en natuurlijk als techneut en secretaresse aan de computer.