Muziekfeest bij 50 jaar Heineken

Printerversie
Gepubliceerd op: 19-07-2008 | Gewijzigd op: 19-07-2008
Heineken viert op 30 augustus 2008 het 50-jarig bestaan van de vestiging op industrieterrein de Rietvelden. De directie koos in 1958 - na Amsterdam en Rotterrdam - voor Den Bosch vanwege de aansluiting met het spoor. Daar werd overigens maar kort gebruik van gemaakt, vanwege het opkomend goedkope vervoer per boot. Bij de herstructurering van Boschveld wordt bezien of de spoorlijn weer in gebruik kan worden genomen. Transport over de weg en met name het water stonden bovenaan.
Belangrijker voor de productie was de watervoorziening. Oost-Brabant heeft zuiver en zacht water afkomstig uit de heigronden rond Nuland.
Heineken heeft in die jaren steeds uitgebreid. Laatstelijk werd het terrein van Michelin erbij getrokken. Daarvoor zijn de terreinen rondom het nieuwe Interpharm erbij gekomen.

Met een muziekfeest op de Parade brengt de bierbrouwer een muziekoptreden van regionale artiesten. Via de aankoop van bier kan men kaarten verkrijgen voor het jubileumfeest, waar diverse bands, LeeTowers en o.a. Gerard van Maasakkers optreden.