'Bakker De Groot ' wordt groter/verbouwing gestart

Printerversie
Gepubliceerd op: 09-11-2012 | Gewijzigd op: 25-03-2013
Situatie maandag 25 maart 2013
De Groot: Wegens verbouwing gesloten, verkoop gaat -om de hoek - gewoon door.

zie foto onderaan het artikel.

foto © paul kriele, 24 maart 2013.

Bericht : De verbouwing is al begonnen dd. 27 december 2012.
Bij Bakker De Groot op de Stationsweg 24  is de vérbouwing al begonnen, hoewel Brigitte Verhaegh-de Groot [Jans dochter] een maand geleden nog zei, dat nog niet alles al in kannen en kruiken was en de verbouwing pas in het voorjaar zou zijn.

Bericht Grotere lucnhroom bij Bakker de Groot, dd. 9 november 2012.
Bakker  Jan de Groot van de Stationsweg 24 gaat uitbreiden. De al jaren veel te kleine lunchroom, die vaak bij grote drukte klanten moest weigeren, gaat letterlijk en figuurlijk een trapje hoger en dus ook groter. Op de bovenverdieping, die tot jaren terug nog als woonruimte werd gebruikt en waar Brigitte-toen nog De Groot-opgroeide,  wordt  door Van den Bouwhuijsen  verbouwd tot lunchroom.

Volgend jaar staat de verbouwing te verwachten van de luchroom, die zich ook op de eerste verdieping gaat uitstrekken.
'Het is allemaal nog erg prematuur en niet alle wensen verbeteringen staan al op de ontwerptafel beschreven,'  zegt eigenaresse Brigitte Verhaeg-De Groot, dochter van Jan de Groot.

 In een later stadium  [maart 2013], wanneer de werkzaamheden al goed op gang zijn gekomen, blijkt dat ook de winkel en de luchroom aan de zijde Stationsweg een paar maanden dicht gaan. De verkoop van gebak en chocolade bollen verplaatst zich dan naar de zijde Oranje Nassaulaan, waar op nummer 2 De Groot ook een pand bezit. Dat pand komt uit op de keuken die zich op 'de binnenplaats' bevindt.

-Links: Drukte in en rond Bakker De  Groot aan de Stationsweg 24.

foto's  © paul kriele,  7 april en 16 november 2012.

-Boven: José de Groot-van Ginkel- deGroot, de  echtgenote van Jan de Groot met hét Bossche product. © archieffoto
 

De vraag is of er ook betere  [en ruimere] toiletvoorzieningen bij komen. 'Dat moet allemaal nog uitgewerkt worden,' zegt  de eigenaresse van een van de drukste Bossche banketbakkerszaken, die een nationale faam heeft op gebied van Bossche bollen, een product dat sedert de zakelijke splitsing van Jan en Tonnie, een eigen handelsmerk heeft gekregen.


De tijdelijke winkel van Bakker De Groot op de Oranje Nassaulaan 4, vanwege een verbouwing van de winkel aan de Stationsweg en de verbouwing van de eerste etage aldaar tot lunchroom.

foto © paul kriele, 21 maart 2013.

Wel zeker is dat tegelijk met de verbouwing van de eerste etage ook de winkel een andere opzet krijgt, maar de lunchroom beneden blijft hetzelfde.
Later [maart 2013] blijkt dat de toiletgroep wordt verplaatst ten gunse van een trap achter in de lunchroom beneden. Die trap leidt dan naar de lunchroon op de eerste verdieping. 
Voor de geschiedenis van o.a. Bakker de Groot zie de pagina  Bakker De Groot dd. 6 mei 2005.

Terug naar boven