Lourdesonderscheiding voor Bossche pastoor deken Van Osch

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-04-2014 | Gewijzigd op: 28-04-2014
In aanwezigheid van bisschop A. Hurkmans van ’s-Hertogenbosch heeft pastoor-deken Theo van Osch van het Bossche bisdom het Ereteken van de Grot in Lourdes ontvangen. Dit gebeurde zondagavond 27 april 2014 aan het einde van de pontificale eucharistieviering die door 1200 personen werd bijgewoond. Het ereteken is een onderscheiding voor personen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor het Heiligdom en de bedevaarten naar Lourdes.
 Bisschop Hurkmans en pastoor deken Theo  van Osch.
foto © ramon mangold, 27 april 2014

Pastoor-deken Theo van Osch
Pastoor-deken Theo van Osch (22 okt. 1960) kwam al in Lourdes voordat hij priester was. Hij heeft verschillende malen als vrijwilliger op het Heiligdom van Lourdes gewerkt. In Lourdes heeft Van Osch, 25 jaar geleden, zijn roeping tot het priesterschap gevonden. Sindsdien is hij hier ieder jaar individueel of met groepen parochianen op bedevaart gegaan naar Onze Lieve Vrouw van Lourdes en de heilige Bernadette. Pastoor Van Osch is nu tijdens de bisdombedevaart als hoofdaalmoezenier mee.
Bisdombedevaart
Het bisdom van ’s-Hertogenbosch is op dit moment op bedevaart in Lourdes met ruim 1000 personen, waarbij nog 200 Nederlandse personen van buiten het bisdom zich hebben aangesloten. Het bisdom organiseert deze bedevaart samen met de Vereniging Nationale Bedevaarten (VNB) uit ’s-Hertogenbosch.