Weer eens een priesterwijding in de St.Jan

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-06-2015 | Gewijzigd op: 05-06-2015
Zaterdag 30 mei 2015 vond in de St.Jan -tegenwoordig redelijk zeldzame-  priesterwijding plaats. Monseigneur Hurkmans, wijdde, na een lange ziekteperiode, zelf Piet de Jong (73), Willem Renders (35) en Herman Schaepman (38) tot priester. 
Opvallend was de grote opkomst van belangstellenden, familie en persoonlijke vrienden en parochianen van de wijdelingen en de vele priesters die hun nieuwe ambtsbroeders verwelkomden in het college van priesters.
   
 

Zaterdag 30 mei 2015 weer eens een volle kerk die de wijding bijwoonden van Piet de Jong (73), Willem Renders (35) en Herman Schaepman (38).

Hierboven rechts: Een deel van de plechtigheid verrichtte mgr. Hurkmans - pas opgeknapt na een lange ziekteperiode- zittend.  Hierboven links: Tijdens  het zingen van de litanie van Alle Heiligen, buigen de wijdelingen zich  ter aarde  als een teken van nederigheid en totale overgave van hun leven aan God.
foto's © bisdom den bosch, 30 mei 2015.
------------------------------------------
De nieuwe priesters gaan respectievelijk werken in parochie H. Maria te ‘s-Hertogenbosch (Empel en Maaspoort), parochie H. Willibrordus in Oss en parochie H. Petrus in Uden.

De Bosschenaar Willem Renders kort 
na zijn wijding tot diaken vorig jaar november.

foto © paul kriele,  8 november 2014.