Morgen bekendmaking nieuwe bisschop van 's-Hertogenbosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 04-03-2016 | Gewijzigd op: 04-03-2016
Het bisdom gaat morgen, zarerdag 5 maart  2016 in een persbijeenkomst 
de nieuwe bisschop van 's-Hertogenbosch bekend maken.

De kandidaat is al bij voorbaat verklapt door de locatie en de organisatie van het persgesprek in het Paleis van de bisschop..

Waarschijnlijk neemt Antonius Hurkmans
komend voorjaar [april of mei]
afscheid als bisschop van  's-Hertogenbosch
.
 
 

Kandidaten zijn, naast de gedoodverfde hulpbisschop Ron Mutsaerts, diens collega in het vicariaat van het Bossche bisdom Ron van den Hout, of  verder weg de meer coulante en begripvolle Ted Hoogenboom, hulpbisschop van Utrecht.


Maar kiest de pauselijk nuntius in Den Haag, die  als laatste aan snee is bij de voordracht, meer voor de conservatieve Gerard de Korte, bisschop van Groningen of Jan Liesen als bisschop van Breda dan keert Brabant niet meer terug naar de bloeiende kerkperiode van vóór Hurkmans en Ter Schure.
Opvolger Hurkmans al verklapt.. ..
Als de kandidaat óf Mutsaerts óf Van den Hout is, moet je natuurlijk een persbijeenkomst beleggen want de persoon zit er dan zelf bij...
Maar als de kandidaat iemand is buiten de Bossche regio, kun je dat  bericht ook gewoon via de geëigende kanalen doen en zijn er geen toeters en bellen nodig om in een bisschoppelijk paleis dit kort bericht door te geven..
Met andere woorden: de geplande ceremonie verklapt al iets van een mogelijke opvolger van Antonius Hurkmans ......