Johannes van Rooij koopt Hedelse r.k. kerk

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-12-2016 | Gewijzigd op: 16-09-2019
De min of meer bekende Bossche zakenman Johannes van Rooij* heeft de r.k. St. Willibrorduskerk in Hedel gekocht. Bij navraag bleek dat Van Rooij niet weet wat er met de kerk gaat gebeuren. Dat hangt van de nieuwe huurder af die zich overigens moet houden aan de beperkingen die het bisdom  coor dit gebouw in petto heeft.

Deze kerk werd gebouwd in 1949 naar een ontwerp van architect C.H. de Bever ter vervanging van de Neogotische kerk die in de Tweede Wereldoorlog werd vernield. Daarmee was het de eerste kerk die in de Bommelerwaard herbouwd werd. De 19e-eeuwse pastorie werd wel hersteld.
 Johahnes van Rooij.

foto © paul kriele, 8 juni 2015.
 De in 1949 gebouwe r.k. kerk van hedel.  

In Velddriel en Alem werden niet alleen de kerken, maar ook de bijbehorende pastorieën al verkocht. In Ammerzoden blijft de kerk voorlopig open, maar wordt de pastorie wel te koop gezet.
In 2013 werd al besloten om de kerk in Rossum -inmiddels verkocht-  en Hedel te verkopen. De kerk in Rossum is definitief verkocht. Deze transacties en te koopstellingen hebben uiteraard te makem met het teruglopend kerkbezoek en om de financiële situatie van het bisdom te verbeteren.

*Johannes van Rooij, wonend op Markt 61,  het enige huis in de stad dat werkelijk tastbare herinneringen heeft aan de familie van Jeroen Bosch,  is de man achter de galerie JeroenBoschhuis.nl