Fotograaf Ramon Mangold genomineerd voor de 'Zilveren Camera'.

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-01-2017 | Gewijzigd op: 28-01-2017
De fotograaf Ramon Mangold- het meest bekend als fotograaf van het bisdom-  is genomineerd voor de 'Zilveren camera' in de categorie ‘personen in het nieuws – serie’. Daarin profileert de fotograaf zich als de 'persfotograaf' onder meer van het Bossche bisdom met -  uiteraard - foto’s van bisschop Gerard de  Korte.

Ramon Mangold is in de eerder genoemde categorie ook genomineerd met een serie over TIJN, de jonge lak-held van het Serious Request.


Ramon Mangold [*Breda,1980]

foto © peter van den kerkhof
...........................................................


Mangold volgde de bisschop bij de persconferentie na zijn benoeming in het bisdom, tijdens de dag waarop de bisschop zijn zetel in Den Bosch innam en bij nog een aantal andere gebeurtenissen. 
Mangold treedt vaker op als fotograaf bij belangrijke momenten voor de Rooms-Katholieke Kerk, zowel in de verschillende bisdommen als voor de Nederlandse Kerkprovincie. Zo was hij ook mee tijdens het vijfjaarlijkse bezoek van de Nederlandse bisschoppen aan de paus in 2013.

Van Mangolds werk komt dit jaar nog een fotoboek uit met allerlei facetten van het Rooms Katholieke leven in Brabant.

Ramon Mangold studeerde grafische vormgeving en fotografie aan de Kunstacademie St. Joost in Breda.
In die studietijd verdiepte hij zich ook nog in [kunst-]filosofische vakfotografie aan de faculteit van de Universiteit van Tilburg.  

*Zie ook de site met de geweldige [pers-] foto's van Ramon Mangold.