Joost Goes nieuw Hoofd Communicatie Bisdom Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 10-04-2017 | Gewijzigd op: 10-04-2017

Per 1 maart 2017 is Joost Goes benoemd tot Hoofd Communicatie van het bisdom ’ s-Hertogenbosch. Die benoeming sluit aan op het door bisschop Gerard de Korte, kort na zijn installatie vorig jaar mei, uitgegeven beleidsplan.

Joost Goes, die Journalistiek studeerde aan de Universiteit van Amsterdam en momenteel rechten aldaar, heeft in zijn loopbaan media-ervaring opgedaan bij de KRO [journalistiek online] en in de kerkelijke communicatie bij RKK en bij EO-radio [‘Dit is de dag’] en bij de KRO in de redactie van Kruispunt-radio. 

Hoofd Communicatie bisdom 's-Hertogenbosch.

Joost Goes [*Vleuten, 16 januari 1975].

............................................................................................ 

Dat Goes deze keuze maakt volgt uit  het beleid van de bisschop dat hem ter harte gaat en waaraan hij graag wil meewerken. ‘In deze functie kan ik mede het gezicht van de Kerk laten zien. En daar valt nog wel wat te winnen.

Dat hij voor Den Bosch koos komt aan de ene kant door zijn in Rotterdam geboren vrouw die in  St. Michielsgestel is opgegroeid  en weg is van Den Bosch. Daarop vult Goes nog aan: 'In Brabant heerst nog wel een katholieke cultuur. Kijk naar de meimaand, wielerinzegeningen zoals afgelopen zondag, de bedevaarten. Dat zijn katholieke aspecten die monseigneur De Korte aangeeft als volksdevotie.

De mensen zijn in Brabant nog erg betrokken bij de Kerk, meer dan elders. Met volksdevotie is niks mis, als er maar verdieping uit voort komt en met die devotie men ook de werkelijk boodschap aan nieuwe generaties wil doorgeven,' licht de nieuwe communicatiemanager toe. ‘Men dient ook wel oog te hebben voor het werkelijke fundament dat achter die devotie bestaat’.

‘In je functie kun je bij dat beleid van de bisschop gevraagd of ongevraagd advies geven. Op die manier heb je wel een sturende rol,’ zegt Goes, die zich met name ook met nieuwe communicatiekanalen [nieuwe website en twitter] gaat bezighouden. ’Dat kan allemaal vernieuwender, moderner en functioneler,’ zegt de mediaman die zelf ook een verwoed twitteraar is.  @JoostGoes