Hulpbisschop Mutsaerts treedt zelf terug als bisdombestuurder

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-03-2020 | Gewijzigd op: 12-03-2020
Hulpbisschop Mutsaerts treedt zelf terug als bisdombestuurder

Wat bij het aantreden van monseigneur Gerard de Korte in 2016 nog een vraag vanuit de pers was, is nu met het terugtrekken van Rob Mutsaerts als functionerend hulpbisschop van Den Bosch, geëffectueerd. 

De verklaring die het bisdom vanmorgen 12 maart 2020 deed uit gaan windt er ook geen doekjes om: ‘Verschillen van inzicht op de ontwikkelingen binnen de Kerk en uiteenlopende accenten binnen het bestuur’, heet dat officieel. En verder: ‘De 61-jarige Rob Mutsaerts heeft zelf verklaard een deel van zijn bestuurlijke functies neer te mogen leggen’. Nader gaan zowel De Korte als Mutsaerts niet in op deze unieke –Bossche- bestuurswisseling. Mutsaerts blijft nog wel als bisschoppelijk vicaris aan, maar is geen bestuurslid meer.
 
 
-Boven: Bisschop Gerard de Korte bij zijn presentatie in maart 2016 voor de pers. De Korte ging toen niet in op vragen die veranderingen suggereerden in het bisdombestuur. Daarmee duidend op e conservatieve houding van Rob Mutsaerts [l.] die de benoeming als Bossche bisschop aan zijn neus voorbij zag gaan.

foto © paul kriele, 5 maart 2016