Circus in bisdom Den Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-02-2010 | Gewijzigd op: 27-02-2010
Bericht 27 februari 2010 21.00 uur
Vandaag - zaterdag 27 februari 2010 - werd bekend dat D66, afdeling Den Bosch, als afvaardiging kandidaat-raadslid Annemarie Hoog Antink naar de mis in de Sint Jan D66 'stuurt'. D66 roept het bisdom op meer begrip te hebben voor homo’s en lesbo’s. 'Het is teleurstellend dat het bisdom weigert de communie uit ter reiken aan holebi’s. Dat is niet meer van deze tijd,' vindt D66.

bericht 27 februari 2010 17.00 uur

 
De commotie in het bisdom Den Bosch, die begon in het Oost-Brabantse dorpje Reusel, kan alleen nog maar groter worden nu plebaan Geert-Jan van Rossem met een hostieweigering, in die arena is binnengestapt. Het pubiek groeit met de dag aan, van dorp naar stad en via de provincie naar 't land, met vertakkingen tot in België toe.

Dat dorpsrelletje is dus ook al overgeslagen naar Den Haag, waar PvdA-voorzitter Lilian Ploumen na die pastorale hostieweigering een oproep deed om zondagmorgen uit protest naar de Sint Jan te komen...
Hiermee, maar mede door de actie van het COC om voor en na de hoogmis roze hosites te gaan uitreiken rond de St.Jan, kan dit circus - tegen beter weten van het bisdom in - nog een eindeloos staartje krijgen.... .

Na de -doorsnee gelovige, die ook al wordt uitgesloten van de communie, is er nog een groep die een speciale behandeling krijgt: De pers zit morgen in een separaat deel van de kerk en mag daar tijdens de mis niet uitkomen !

zie artikel kerkgangers van hostie uitgesloten in hoogmis