Populaire pastor Patrick Kuis wordt tot priester gewijd

Printerversie
Gepubliceerd op: 12-03-2012 | Gewijzigd op: 13-03-2012
De gemoedelijke en vriendelijkheid uitstralende Patrick Kuis van de Sint Jansparochie [binnenstad] en Geoffrey de Jong worden op zaterdag 2 juni 2012 [12.00 uur] in de Sint-Jan tot priester gewijd. Die wijdingen waren er de laatste jaren niet meer in aantallen en ze zullen ook de tientallen niet meer halen.

Binnenkort Patrick Kuis van pastor tot priester.

foto © paul kriele, 3 oktober 2011.

Kuis maakte zich geliefd door zijn directe en informele manier van benadering. Hij spreekt met de mensen op, en die van van de straat. Dat hij dat alles gewoon en vanzelfsprekend vindt blijkt wel uit het feit dat hij tijdens zijn Priesterstudie aan het Bossche  seminarie [St. Janscentrum]  bijverdiende als ober in café de Paternoster.
Bij de proeverij van het eerste Bokbier in de Paternoster, vorig najaar, vertelde hij ons ook 4 jaar in de Efteling en 1 jaar in het Essopompstation aan de Graafseweg te hebben gewerkt. Kuis: 'Gewoon als bijverdienste buiten de studie om. Die studie aan het seminarie verliep van maandag t/m vrijdag. Je was intern. Maar in het weekeind was je vrij,' vertelde de in 1975 in Groningen geboren Kuis. 'Eerst zou ik in de Bommelerwaard benoemd worden. Gelukkig ben ik op verzoek van de bisschop naar Den Bosch gehaald. Daar heb ik geen spijt van.' 
Maar ook dat hij geliefd is bij de supporters van FC Den Bosch. Zodanig zelfs dat hij zich regelmatig in stadion De Vliert laat zien en zij de Sint Jan komen schoonmaken.
Bij de verwikkelingen rond de geloofsgemeenschap van San Salvator in Orthen speelde Kuis daar ook als bemiddelaar en tussenpersoon met het bisdom.