Vieringen in bisdom bij abdicatie paus Benedictus XVI

Printerversie
Gepubliceerd op: 26-02-2013 | Gewijzigd op: 26-02-2013
Rond de abdicatie van  paus Benedictus XVI op 28 februari 2013 zijn er twee vieringen in de Bossche Sint-Janskathedraal en één in Rosmalen.

-Donderdag 28 februari 2013  om 12.30 uur celebreert monseigneur Hurkmans, samen met de diocesane priesterraad een pontificale eucharistieviering in de kathedraal met ondersteuning door de Schola Cantorum. In die Mis wordt stil gestaan bij het pontificaat van paus Benedictus. 

-Donderdagavond vanaf 19.00 uur is er in de Sint Jan een meditatieve viering met muziek, gebed en voordracht. Een selectie uit de Jezusboeken van paus Benedictus zal worden voorgelezen en op het orgel zullen werken van de door paus Benedictus geliefde componist Bach klinken. Vervolgens wordt gezamenlijk het avondgebed [de completen] gezongen.

-In de Lambertuskerk te Rosmalen vindt eveneens vanaf 19.00 uur een viering van meditatie en sacramentele aanbidding plaats. De Bossche en Rosmalense gelovigen sluiten zich zo aan bij het gebed van de paus wanneer hij om 20.00 uur die avond zijn ambt neerlegt.

-Later, voorafgaand aan de installatie van een nieuwe paus, is er  een avond over de betekenis van paus Benedictus voorzien, evenals een avond over het conclaaf. Ook worden een filmavond en een avond met het Grote Conclaafspel georganiseerd.
Voor de invulling en details hiervan zie de site van de binnenstadparochie : www.mariajohannes.nl.