65-jarige bisschop Hurkmans niet met pensioen

Printerversie
Gepubliceerd op: 05-08-2009 | Gewijzigd op: 05-08-2009
De 65-jarige bisschop Toon Hurkmans die de nieuwste aanwinst een mijter, die Antoine Bodar [links]  meebracht, bekijkt. Middenin plebaan Gert- Jan van Rossum.

foto © bisdom den bosch, 3 augustus 2009.

Bisschop Toon Hurkmansvierde maandag 3 augustus 2009 met een receptie zijn 65ste verjaardag. In het bisschoppelijk paleis werd temidden van vrienden, relaties en de klerikala regiokerk koffie met -een met 65 gedecoreerd -gebakje gedronken en daarna met een borrel op zijn pensioen gerechtigde leeftijd getoost. Maar Hurkmans gaat niet met pensioen,  hij wil nog tien jaar doorwerken om de reorganisatie van het bisdom naar 57 parochies te kunnen begeleiden.

Antoine Bodar bracht een in Rome gemaakte nieuwe mijter mee. . De mijter gaat de bisschop voor het eerst gebruiken op zijn bedevaartreis naar Rome komend najaar. die het bisdom bgv 450 jaar bisdom organiseert. Ook plebaan Gert-Jan van Rossum, de opvolger van Bodar, gaf acte de présence
Op de foto ook nog Annemieke Besseling, hoofdredacteur van het Brabants Dagblad, in gesprek met oud-vicaris van Meijgaarden.
Bisschop Hurkmans was het afgelopen weekeind teruggekeerd van een vakantie van 3 weken in Duitsland waar hij veel gelezen en gewandeld heeft.

Bron: site van het bisdom den bosch.