Game-ontwerpers ontwerpen spel over Jeroen Bosch

Printerversie
Gepubliceerd op: 13-09-2012 | Gewijzigd op: 13-09-2012
De stichting Jheronimus Bosch zet gameontwerpers aan het denken om een -artistiek- spel te ontwerpen over Jeroen Bosch. Daarmee wil de stichting dat diens werk opnieuw -en nu digitaal- wordt beleefd.*
Een internationale jury zal in het Jheronimus Bosch-jaar 2016 de winnaar bekend maken. Het is de eerste keer dat een Nederlandse organisatie een internationale pitch voor een game uitschrijft. 

De art game kan het best worden vergeleken met een interactieve animatie. Het is een relatief nieuwe kunstvorm die volop in ontwikkeling is. Experimenterend met de verschillende levels en met de muziek en een onderscheidende beeldtaal kenmerken een art game.


In 2011 vond de manifestatie Game-City plaats, dat het raakvlak tussen beeldende kunst en videogames onderzocht en presenteerde. Onderdeel hiervan was de Gamestorm. Zestien gameontwerpers, kunstenaars en audiodesigners werkten een dag lang aan nieuwe concepten voor games of playfull installaties, geïnspireerd op Jheronimus Bosch. De uitkomsten hiervan waren zo interessant dat stichting Jheronimus Bosch 500 besloot een internationale gamewedstrijd uit te schrijven.

Het publiek kan stemmen op zijn of haar favoriet. Deze stemmen tellen mee bij de beoordeling door de internationale jury, die bestaat uit autoriteiten uit de ‘artgamescene’: Brandon Boyer, Margaret Robertson, Ed Key en Zuraida Buter. Vijfde jurylid is Ad ’s-Gravesande, artistiek leider van stichting Jheronimus Bosch 500.
Info en stemmen op/via: www.boschartgame.com
Bosch Art Game wordt, in opdracht van stichting Jheronimus Bosch 500, georganiseerd door De Digitale Werkplaats in ’s-Hertogenbosch. De Digitale Werkplaats is een platform voor digitale kunst en innovatie.