Naast hotel Keershuis ook hotelkamers boven oude 'Franse gevangenis'

Printerversie
Gepubliceerd op: 18-01-2017 | Gewijzigd op: 19-01-2017
Toine van Stiphout gaat tegenover zijn hotel boven 't Keershuis [zie bericht van 3 april 2014*] ook een hotel inrichten  op de bovenverdiepingen van  de oude 'Franse Gevangenis' op Molenstraat 1a, tegenwoordig  snackbar FF Frietje.
Daarmee sluit de ondernemer aan op een gemeentelijk beleid om meer design-en boutique hotels in de stad op te zetten. Van Stiphout richt zich op grotere kamers met twee  twee persoonsbedden die aan stellen ruimte bieden.

Toine van Stiphout denkt na een verbouwing in april 2017 het hotel te kunnen openen.

Molenstraat  1a.

.........................................................................
Franse Gevangenis ooit
vishandel van Enoch Hartman.
Markant gebouw opeen markante plek.


foto © paul kriele,  26 november 2013.
Historie hoekpand Molenstraat

Molenstraat 1 is een gebouw waarvan de geschiedenis - voor zover bekend- teruggaat naar de Franse tijd toen het tot staatsgevangenis diende.
Meer recent [tweede helft 19e eeuw] hield hier de voorloper van de Gereformeerde gemeente kerkdiensten. Kort voor 1900 verhuisde zij voor nieuwbouw naar de Jan Heinstraat, beter bekend als Pelgrimskerk en in de volksmond 'de kerk met de groene ruitjes'. Deze werd na jaren van leegstand in 2014  afgebroken voor de bouw van een appartementencomplex 
Begin 20ste eeuw zat op de hoek Molenstraat St. Jansstraat de bekende  visboer Enoch Hartman en verder in de 20ste eeuw smederij van Jan Niessingh  en vervolgens [1983-1984] van Wim Moonen, vanaf 1931  leerling van Niessingh
In 1988 is het pand gerestaureerd.

Bericht van 3 april 2014: Luxe Hotelkamers boven  café/restaurant 't Keershuis
De gemeente gaf - bij uitzondering-  toestemming - om boven enkele zaken hotelkamers in te richten. Dat gebeurde al op de etage van 'het bijna mooiste pand van Nederland', ofwel  Hinthamertraat 138, voorheen het 'Vorstpand'.
Momenteel is Toine van Stiphout de etage boven 'Het Keershuis' in de Lepelstraat aan het verbouwen voor luxe logies.
Luxe hotel
Indertijd stond er in de vergunning van de gemeente de term 'Short stay'. Maar eigenaar Toine van Stiphout spreekt dat tegen: 'Het is een  heel luxe professioneel hotel, waaraan geen enkele restrictie is verbonden als het om de vergunning gaat,' aldus de telg uit een Bossche horecafamilie. 'Het gaat in totaal om 6 kamers, waarvan drie twee persoons-de-luxe en drie suites.

Links: Het hotel boven Het Keershuis,
dat aan de zijkant een aparte opgang heeft. 
.


foto © paul kriele, 3 april 2014.

Toine van Stiphout hoopt zaterdag 5 april 2014 zijn hotel te kunnen openen.

Zie ook artikel  'Mooiste pand krijgt hotelfunctie.  dd. 28 augustus 2013.

Terug naar boven