Nieuw Grieks restaurant Cavos [Oude Dieze] opent medio juni

Printerversie
Gepubliceerd op: 30-04-2014 | Gewijzigd op: 30-04-2014
Ilias Deligiorgis hoopt medio juni 2014 zijn nieuwe zaak 'Cavos', op de plek van 'De Roode Leeuw' te kunnen openen. Die tijd heeft de eigenaar, van voorheen zeven restaurants verspreid liggend  in 't land, nodig om  - op eigen kosten !- een ingrijpende verbouwing van keuken, toiletgroep en interieur te kunnen doen.
Ook de gevel krijgt een grote beurt met dezelfde kleuren als binnen: olijfgroen en crême-tinten. Daar prijkt de naam van het restauarant boven: 'Cavos',  dat betekent havensteiger.
Deligiorgis koos, zoals hij uitlegt, voor Den Bosch en met name voor de Oude Dieze omdat het de mooiste stad van het land en de mooiste plek  in Den Bosch is. Maar er moet nog wel wat gebeuren.

 
  -Boven: De voormalige 'De Roode Leeuw' had dringend een opknapbeurt nodig.  Ilias Deligiorgis investeert flink in het pand om het tot een modern Grieks/mediterraans restaurant te kunnen verbouwen.
-Links: De keuken, die intussen al geheel is uitgepeld en erboven het interieur, dat in een strakke stijl met de kleuren olijfgroen en wit, en met nieuw meubilair wordt ingericht. Ook de toiletgroep is helemaal uitgepeld, zodat er een meer comfortabele en ruimere toiletgroep voor terug kan komen
.
 
foto's © paul kriele,  2 en 30 april 2014.

Ilias Deligiorgis had eerder [vanaf 1985] in Oss, Vlaardingen, Rotterdam, Vlissingen, Valkenburg, Groningen en Leeuwarden restaurants. Jaren geleden stopte hij en keerde terug naar Griekenland. Maar wat daarvan de reden was, daar blijft hij duister over. In zijn nieuwe bestaan heeft hij zijn blik gericht op de mooie stad Den Bosch, waar hij op een unieke locatie een modern Grieks restaurant gaat beginnen. 'Modern',  Tja wat is dat eigenlijk. In ieder geval volgens een Grieks/Zuid-Europees concept. In 'Cavos', de naam verwijst naar de er beneden gelegen opstapplaats voor rondvaartboten, komen boven en beneden circa 120 plaatsen.
De officiële opening van de zaak zal kort na de eerste in gebruikname -medio juni- zijn. 

Terug naar boven