Gaybar Kabberdoes en Tapperij De Hertog staan te koop

Printerversie
Gepubliceerd op: 27-05-2014 | Gewijzigd op: 01-09-2014
Gaybar Kabberdoes in de St.Josephstraat, van Annemiek Advocaat en Stephanie Geldof, staat te koop. De twee ondernemers begonnen dit café, dat ook een hoog lesbogehalte kreeg, in de zomer van 2000.
Intussen kochten zij De Palm [januari 2009] en De Keulse Kar [november 2012] beiden in de Hinthamerstraat.
De laatste twee staan niet te koop.


-Rechts De Kabberdoes in de St. Josephstraat was het laatste echte gaycafé in de stad.
-Onder: De Keulse Kar en De Palm [allebei in de Hinthamerstraat] ook van Annemiek Advocaat en Stephanie Geldof staan niet te koop
.

foto's © paul kriele, 27 mei 2014.
   

Martin Sprengers van Tapperij De Hertog op de hoek Torenstraat/Hinthamerstraat, heeft zijn zaak te koop gezet. 'Twee zaken is in deze tijd niet te doen,' zegt Martin, die zes jaar geleden vanuit een oberschap in De Raadskelder met de tapperij begon. 'Genoodzaakt door de crisis heb ik al enige maanden terug maar het best verkoopbare van de twee te koop gezet. Daarom houd ik cafetaria Sint Janneke in de Torenstraat aan.

Tapperij De Hertog, gelegen op de hoek van de Torenstraat/Hinthamerstraat, staat al enige maanden te koop.
Martin Sprengers houdt cafetaria Sint Janneke in ieder geval aan.
foto's © paul kriele, 27 mei 2014.

In de jaren reind 60 70 en 80 was de Chez Nous op Vughterstraat 158 het uitgaanscentrum voor Bossche homoseksuelen. Het café kreeg na de bewindvoerder Piet Melis en John Heijnen, onder Joop van Zantvoort ook een groot amusementsgehalte door optredens van artiesten die later pas naam zouden gaan maken.
 
In mei 2011 kwam er een eind aan de Chez Nous door de dood van de toenmalige uitbater Jopi Fraza op 2 mei 2011. De Papillon zette de plek voor gay-vriendelijk Den Bosch voort. 

In de Postelstraat kwam op nummer 10** en later ook nog een in de bocht met de Stoofstraat een gaycafé*. Dan zitten we al in de negentiger jaren en in deze eeuw. Maar die hebben het -evenals het café in wat nu Warm Onthaal is, op de hoek Hinthamerstraat/St. Jacobstraat, ook niet lang volgehouden. 

Nieuw gaycafé
*Café Push op Postelstraat 37 begon op 8 maart 2012, maar werd  vanaf 6 augustus 2013 De Panter. Echter de nieuwe beheerder Jelmar Mulders liet het roze accent helemaal verbleken [..] .
Blijkbaar is dit pand recentelijk [2014] toch weer een gaycafé geworden, want de veelkleurige regenboogvlag hangt daar uit. Maar met een vlag ben je er nog niet.  De uitstraling moet  daar ook aan bijdragen...
Uitbater van De Panter, Jelmar Mulders, heeft aan de gevel maar een regenboogvlag opgehangen.
Daarmee ben je nog geen gaycafé
..

foto © paul kriele, 28 mei 2014.

**Postelstraat 10: Laatstelijk kenden we op dat punt nog 'Open Mind' wat een gay-vriendelijk karakter veronderstelt, maar onder die naam heeft de reputatie van de uitbaters Klitsie en Patrick niet lang geduurd. Ze stopten door een huurachterstand aan eigenaresse van het pand Monique Persoons per 1 november 2008.
Onder Meneer van Aalst van Michel van Aalst [*1973] heeft het café sedertdien [voorjaar 2010] een meer vertrouwde en stabiele reputatie opgebouwd.Terug naar boven