Brownies & Downies in VVV-kantoor op de Markt

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-05-2014 | Gewijzigd op: 28-05-2014
Het restaurantje Brownies & Downies in de Lange Putstraat heeft in de Moriaan/VVV-kantoor op de Markt een dependance geopend. Medewerkers gaan vanuit de Putstraat in de nieuwe lunchroom meedraaien.
Achter Brownies & Downies zit een stichting* die mensen met een beperking inzet in bijv. horecadiensten.
De VVV kon in de grote zaal [winkel & kantoor] op de begane grond  nog makkelijk een ruimte vrijmaken voor deze lunchroom, die ook broodjes en salades serveert. Het verhoogt de sfeer en de gastvrijheid van dit kantoor,  aldus Maarten Klopstra van de horecaketen Brownies & Downies.


Maikel [r.]en Wesley staan al paraat om de eerste klanten in de nieuwe lunchroom
van Brownies& Downies in het VVV-kantoor te bedienen.


foto © paul kriele, 28 mei 2014.


Openingsactie
Vandaag, woensdag 28 mei 2014, zullen  rond het officiële lanceringsmoment, op de Markt brownies en kortingsbonnen worden uitgedeeld.

Om de opening te vieren, trakteert Brownies & Downies. Voor een broodje en twee drankjes betalen gasten de eerste week na de opening slechts 10 euro. De openingstijden van Brownies & Downies aan de Markt zijn gelijk aan die van Bezoekerscentrum VVV ’s-Hertogenbosch:
Maandag 13.00 - 17.00 uur dinsdag t/m zaterdag 10.00 - 17.00 uur, op zondag gesloten.

*Brownies & Downies
Thijs Swinkels en compagnon Teun Horck waren in 2010 de initiatiefnemers van een horecaketen, waar personeel werkt met een verstandelijke beperking. De eerste zaak was Veghel, toen volgde St.Oedenrode en daarop Asten. Den Bosch was in 2012 de vierde op rij. Die zaak gaat geleid worden door de 23-jarige Maarten Klopstra, die aan de Hogeschool Utrecht [HU] Personeel & Arbeid studeerde. Hij heeft naast zich de ervaren kok [bij Hutten catering] Jelle Hielkema [25 jaar].