Toch weer gaycafé -opnieuw Kabberdoes - in de stad

Printerversie
Gepubliceerd op: 23-09-2014 | Gewijzigd op: 23-09-2014
Jeffrey Verweij en diens vriend Jelmer Mulders heropenen binnenkort gaycafé Kabberdoes in de St.Jozefstraat. De  voorgaande eigenaren Annemiek Advocaat en Stephanie Geldof begonnen dit café in 2000, maar kochten de Palm [januari 2009] en de Keulse Kar [november 2012] in de Hinthamerstraat en stopten begin 2014 met  Kabberdoes.
 
Gaycafé Kabberdoes in de St.Jozefstraat.

foto © paul kriele, 27 mei 2014.

Jelmer Mulders is bekend van De Panter [vroeger Bartje en later  Push van Marcel van Zwam], gelegen op de hoek Postelstraat 37- Stoofstraat. Mulders ontkende bij de opening in augustus 2013 dat Push een gaycafé zou worden. Later bleek dat alsnog het geval te zijn. 

Gayscene
In de jaren reind 60 70 en 80 was de Chez Nous op Vughterstraat 158 het uitgaanscentrum voor Bossche homoseksuelen. Het café kreeg na de bewindvoerder Piet Melis en John Heijnen, onder Joop van Zantvoort ook een groot amusementsgehalte door optredens van artiesten die later pas naam zouden gaan maken.

In mei 2011 kwam er een eind aan de Chez Nous door de dood van de toenmalige uitbater Jopi Fraza op 2 mei 2011. De Papillon zette de plek voor gay-vriendelijk Den Bosch voort.

In de Postelstraat kwam op nummer 10* en later ook nog een in de bocht met de Stoofstraat een gaycafé**. Dan zitten we al in de negentiger jaren en in deze eeuw. Maar die hebben het -evenals het café in wat nu Warm Onthaal is, op de hoek Hinthamerstraat/St. Jacobstraat, ook niet lang volgehouden. 

*Café/bar Mijnheer van Aalst heeft als voorgangers 'Open Minded' en Café Joost. Beiden met een roze gehalte.
Van oudsher stond het bekend als'Oud Keysershof' olv Don Teffer, maar in de jaren 20-30 van de vorige eeuw begon er Jan Bosmans, de grootvader van Hans Bosmans.

*Café Push op Postelstraat 37 van Marcel van Zwam, begon op 8 maart 2012, maar werd vanaf 6 augustus 2013 De Panter. Echter de nieuwe beheerder Jelmar Mulders liet het roze accent -aanvankelijk- helemaal verbleken .