Turks restaurant Üskudar- op Verwersstraat 3- sluit

Printerversie
Gepubliceerd op: 21-10-2014 | Gewijzigd op: 21-10-2014
Na ruim 40 jaar en na drie generaties sluit het Turks restaurant Üskudar op Verwersstraat 3.
In 1972 startte het etablissement in een smal pandje op Verwersstraat 3 onder eigenaar Çagdas. In 1977 nam Lütfi Neminer het zaakje over. Tegenwoordig leidt diens zoon Halal Neminer het Turks bedrijfje dat in de wijde omgeving een reputatie heeft opgebouwd.

Intussen maakte het in december 2006 nog een metarmorfose door dankzij het programma Restaurant Makeover op Net 5 van Masmedia. De gevel en het interieur van het pandje van Ronald Hermans en Johnny van Deursen werden opgeknapt. zie artikel Makeover  dd. 28-11-2006.

Halil zegt dat zijn gezondheid meespeelt in de beslissing, om als 68-jarige - te stoppen met Üskudar. 'Geen van mijn drie kinderen heeft idee om deze zaak voort te zetten,' aldus Halil die zegt zich volledig Nederlander te voelen en niet terugkeert -behalve voor een vakantie - naar  Turkije.

Turks restaurant Üskudar was het eerste Turkse restaurant in de stad. 
De 68-jarige Halil Neminer die in de zaak van zijn vader Lütfi in 1978 voortzette, stopt er mee. Zijn kinderen zien er niets in er mee voort te gaan.
Het pandje Verwersstraat 3 [middenin]  van Johnny van Deursen, Ronald Hermans en John Groenewoud staat nu leeg. Neminer heeft het al leeggeruimd.

foto's © paul kriele,  21 oktober 2014.