Makeover van Turks restaurant OriŽnt ‹skudar

Printerversie
Gepubliceerd op: 28-11-2006 | Gewijzigd op: 21-10-2014
In november 2006 werd het Turks restaurant Oriënt Üskudar in de Verwersstraat door productgiebedrijf Masmedia opgeknapt. In omroepkringen heet dat makeover en onder de titel ‘Restaurant Makeover’ maakt Net 5 geregeld programma’s over verlopen of verouderde restaurants. Door de inzet van een interieurgroep, schilders, stukadoors en meubel inrichters ondergaat zo’n restaurant in korte tijd een metamorfose. Fotografen, belichters en cameralui hebben de afgelopen twee weken op Verwersstraat 3 die inzet vastgelegd.

De programmamakers Daan Faber & Maarten Hoekstra beogen met hun uitzending ook het culinaire aspect van de zaak weer op peil te brengen. In december zendt Net 5 [op een woensdagavond] de serie uit: die begint met een personen Makeover gevolgd door het ‘Restaurant Makeover’.

.
 
-Boven: Het restaurant vooraan in de Verwersstraat is klaar: het interieur is geheel -stijlvol- vernieuwd en de gevel kreeg een nieuw -geel- verflaagje.

-Links: Stucadoors en andere technici bezig aan de metamorfose van het restaurant op Verwersstraat 3. 

foto's © paul kriele, 28 november en 1 december 2006.

De naam Oriënt Üskudar dateert van 1972, de tijd van de toenmalige exploitant Çagdas. Het is het oudste Turkse restaurant in Den Bosch. Het werd in 1977 overgenomen door Lütfi Neminer, die op zijn beurt de zaak overdeed aan zijn zoon Halil Neminer.