Zoeken
Oprichting door 30 koks van Brabant Culinair
Printerversie |
Maandagmiddag 13 januari 2015 werd in het provinciehuis, onder de supervisie van CdK Wim van de Donk, door 30 Brabantse koks 'Noord-Brabant Culinair [NBC] opgericht. Doel van dit genootschap is de Bourgondische uitstraling van de provincie op culinair gebied nog verder te verbeteren.
'Samenwerken moet onze kracht zijn, want door samen te werken inspireren we ook elkaar,' zei Gerard Wollerich van restaurant Wollerich in St. Oedenrode. 'De koks zijn er vroeg bij, te vroeg, want de website moet nog van start gaan en de publicaties liggen nog bij de drukker,' zo moest de sterrenkok toegeven.
![]() |
De 30 ambitieuze koks verenigd in het NBC met CdK Wim van de Donk [in zwart pak] en gedeputeerde Bert Pauli [uiterst links]. De ondernemers presenteerden zich die middag met exklusieve en creatief samengestelde hapjes. Uiterst rechts Bob Hutten en 5e van links Dennis Middelkoop van restaurant Sense Verwersstraat. |